Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Boerenkool op z´n Friesch

1 367

600 gr schoongemaakte boerenkool
1 1/4 kg aardappelen
2 uien
200 gr mager rookspek
2 speklappen
4 rundersaucijsjes
1 eetlepel azijn

Kook de boerenkool met 3 dl water 15 minuten in een ruime pan Leg er dan de geschilde en in vieren gesneden aardappelen, de gesnipperde uien en het in blokjes gesneden rookspek op en kook alles het in 25 minuten gaar Bak intussen de gehalveerde speklappen en de Runder saucijsjes in 50 gr bakboter zachtjes bruin en in 20 minuten gaar Blus het bakvet af met de azijn en 2 dl water en laat het aan de kook komen Stamp de boerenkool en de aardappelen door elkaar en serveer de speklapjes, de saucijsjes en de jus er apart bij.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 reactie
  1. Francien zegt

    Wat een heerlijke boerenkool stampotten,
    gaan we lekker uit proberen Groetjes.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer