Boerenkool kan ook best eens anders geserveerd worden als de klassieke stamppot.
- 250 gram gesneden boerenkool
- aardappelpuree
- 200 gram spek in dobbelsteentjes
- 50 gram boter
- 1 deciliter (vlees)bouillon
- 1 theelepel zout
- nootmuskaat
Maak de boerenkool schoon en kook deze in ca. 10 minuten, in water met wat zout, beetgaar. Verhit een scheutje olie in de wok. Bak hierin het spek knapperig en bruin. Doe de kool erbij en roerbak deze een minuutje mee. Voeg de bouillon toe en breng op smaak met het zout, en de nootmuskaat. Warm het geheel nog een keer goed door. Vet vervolgens een ovenschaal in en vul deze met het boerenkool-spek mengsel. Verdeel hierover de aardappelpuree en maak het af met wat blokjes boter. Plaats de schaal in het midden van de voorverwarmde oven totdat er een bruin korstje ontstaat.
Eventueel over de aardappelpuree een laagje paneermeel strooien. Daaroverheen de blokjes boter en vervolgens kan de schotel 20 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven.
lees vaak lekkere recepten,alleen staat er vaak niet bij op welke stand de oven moet en eventueel de tijden hoelang een schotel in de oven moet
Dank voor je tip Monique, we hebben het in dit recept aangepast en horen het graag als je dit nog eens tegen komt.