• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
donderdag, augustus 11, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Boerenkoolroerbak met zalm en vermoutsaus

door Redactie
in Recepten
0
0
Boerenkoolroerbak met zalm en vermoutsaus

Boerenkoolroerbak met zalm en vermoutsaus – In Amerika is boerenkool een superfood en er wordt op culinair gebied veel mee gedaan. Ik heb er vertrouwen in dat Nederland hier in volgt. De trend hier is namelijk steeds meer lokaal eten, authentieke superfoods en daarnaast is een bittertje “in”. Ik vind overigens boerenkool zelf niet zo bitter.

Of boerenkool “in” is of niet, is niet zo belangrijk. Wat telt is dat je met boerenkool ook iets op tafel kan zetten dat culinair gezien de proef doorstaat. Deze zalm op een bedje van boerenkoolroerbak en wat vermoutsaus er over gelepeld, is bijzonder. Vermout is een versterkte wijn, op smaak gebracht met aromatische planten en kruiden. Het combineert fantastisch met de boerenkool en zalm.

Spaghetti met boerenkool; Simpel superfood

Boerenkool; Van klassieke naar modernere recepten

Verrassende boerenkool recepten, aangevuld met tips voor de bereiding van boerenkool. Kies jij het lekkerste boerenkool recept hier?

Boerenkoolroerbak met zalm en vermoutsaus

boerenkool-roerbakken

Boerenkoolroerbak:

  • 1 zakje boerenkoolroerbak*
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • Eventueel wat chilivlokken

Gepocheerde zalm:

  • 4 mootjes zalm
  • ½ – 1 liter visbouillon
  • Glas witte wijn

Saus:

  • 300 ml visbouillon
  • 2 el room of 1 el crème fraiche
  • 2 el vermout (bv. martini bianco of noilly prat)
  • 45 gram koude boter

Overig:

  • Zout
  • Vers gemalen peper
  • Olijfolie
  • Citroen

Verwarm de oven voor op 120C en zet de ovenschaal voor het pocheren van de zalm alvast in de oven.

Begin met de saus. Breng daarvoor 300 ml visbouillon met room of crème fraiche en 2 eetlepels vermout aan de kook en laat het doorkoken tot 2/3 van het oorspronkelijk volume.

Breng ondertussen de visbouillon samen met witte wijn aan de kook. Leg de zalmmootjes in de ovenschaal en giet hier de bouillon over. Zet terug in het midden van de oven. De garing duurt 2 a 3 minuten per centimeter hoogte van de vismoten, dus na ca 8 tot 10 minuten in de oven zijn de moten gaar. Haal ze dan uit de oven en laat ze in het vocht tot je de moten kan opdienen.

Verwarm een pan met olijfolie en doe hier de knoflook in, bak eventjes maar laat vooral de knoflook niet bruin worden. Voeg de boerenkoolroerbakmix toe en bak deze gedurende 8 minuten. Kruid met zout en eventueel nog wat chilivlokjes.

Voor het afmaken van de saus: haal de saus van het vuur en roer de koude boter in blokjes met een garde door de saus.

* fijn gesneden boerenkool met witte kool, wortel en rode ui

Tags: GroenteVis - Verse visVis - Verse Vis - RondvisVis - Zalm
DeelPinTweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Kip Teriyaki
Wokken

Kip Teriyaki met paksoi

Eenvoudige kip curry met sperziebonen
Curry

Eenvoudige kip curry met sperziebonen

bloemkool mousseline
Bijgerecht

Bloemkool mousseline

Macaroni Stroganoff
Pastagerechten

Macaroni Stroganoff

Tagliatelle met gegrilde groenten en pittige kalkoen worstjes
Pastagerechten

Tagliatelle met gegrilde groenten en pittige kalkoen worstjes

Broccoli soufflé
Ontbijt en lunch

Broccoli soufflé

kruidige pruimen plaatkoek bakken
Gebak

Kruidige pruimen plaatkoek met 5 spices

Krieltjes op een stokje
Bijgerecht

Krieltjes op een stokje

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Broccoli uit de wok op 3 manieren
Specials

Broccoli uit de wok op 3 manieren

Broccoli is populair. Deze groente wordt vaak gekookt of in een ovenschotel verwerkt. Maar broccoli uit de wok moet je zeker ook proberen!

Check het recept of lees de info
Krieltjes op een stokje

Krieltjes op een stokje

kaasplankjes

Kaasplankjes; meerdere combinaties om zelf te proeven

Rondvis

Rondvis; dit zijn de meest voorkomende soorten + recepten

Recept in de picture

Kip Teriyaki
Wokken

Kip Teriyaki met paksoi

Teri betekent glans en yaki betekent bakken. Wij krijgen er trek van. Jij ook? Kip Teriyaki staat echt zo op tafel. De Japanse keuken thuis.

Check het recept of lees de info
Eenvoudige kip curry met sperziebonen

Eenvoudige kip curry met sperziebonen

bloemkool mousseline

Bloemkool mousseline

Handige kooktips

kokkels
Kookschool

Kokkels; Duurzame delicatesse uit de Waddenzee

Kokkels worden op de Waddenzee met de hand gevangen. Een zeer duurzaam product waar we niet meer dan bewondering voor kunnen hebben.

Check het recept of lees de info
Tomme de Savoie

Tomme de Savoie; uit de Franse Alpen

Emmentaler

Emmentaler; de beroemde Zwitserse gatenkaas

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Pieters Linda op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Connie Derks op Boterboontjes; Botermals volgens oma’s recept
  • lili op Boterboontjes; Botermals volgens oma’s recept
  • Connie Derks op Verse zalm uit de oven; Zo houd je de vis sappig
  • Benita op Verse zalm uit de oven; Zo houd je de vis sappig
  • Redactie op Koude Italiaanse tomaten-pesto soep
  • Joris op Koude Italiaanse tomaten-pesto soep

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen