Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Bonenstew

0 423

  • 1 blik (400 gram) kidneybonen
  • 3 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 3 aardappelen
  • 1 winterwortel
  • 1 doosje champignons
  • 3 eetlepels chilipoeder
  • sojasaus (pittige, japanse)
  • 2 eetlepels boter
  • zout en peper

Snijd de ui in stukjes. Verhit de olie in een braadpan en fruit hierin de ui en de uitgeperste knoflook. Snijd de champignons in plakjes en bak en bak ze 3 minuten mee. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Maak de winterwortel schoon en snijd deze in plakjes. Doe dit in de pan en gier er wat water bij. Doe het deksel op de pan en laat alles pruttelen tot de aardappelen gaar zijn. Doe de uitgelekte kidneybonen erbij. Breng het geheel op smaak met een scheutje pittige, Japanse sojasaus, de chilipoeder en wat zout en peper.

Serveer met een komkommersalade.

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More