• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, september 23, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hapjes

5x borrelhapjes met dadels

door Redactie
in Hapjes, Recepten
0
0
5x borrelhapjes met dadels

Yogi & Yousef dadels

Vorige week ontving ik een pakketje thuis met daarin 9 dadels met pit van Yogi & Yousef. Deze sukkary dadels komen rechtstreeks van de palmboom. Ze groeien in een vruchtbare oase temidden van de Arabische woestijn en bevatten essentiële voedingsstoffen.

Yogi & Yousef zijn twee vrienden uit verschillende windstreken, ze laten zien dat uit het openstaan voor elkaars cultuur mooie initiatieven kunnen ontstaan. Door het kopen van de 100% natuurlijk Yogi & Yousef dadels ondersteun je een sociale werkplaats in Nederland en vrouwelijke ondernemerschap in het Midden-Oosten.

De smaak

Regelmatig koop ik Medjool dadels op de markt, dus was erg benieuwd naar de smaak van de dadels van Yogi & Yousef. Het viel me meteen op dat de dadels een stuk kleiner zijn dan de Medjool dadels, deze zijn groot en erg vlezig. Gelukkig kwam ik er al snel achter dat de dadels van Yogi & Yousef dan wel klein zijn maar zeker niet droog. Ze zijn lekker zacht, vlezig en zijn heerlijk zoet. Een groot verschil met de droge dadels uit de supermarkt dus!

Ik heb wel even moeten nadenken wat voor recept ik met de ontvangen dadels ging maken, je kunt er namelijk alle kanten mee op. Dadels zijn heerlijk in een salade, in een havermout ontbijtje,  in zoete baksels, desserts, door de couscous, ga zo maar door. Maar het meest bekent zijn dadels waarschijnlijk wel van het tapashapje; gevuld met kaas en omwikkeld met spek. Daarom koos ik ervoor om deze klassieker te maken, maar wel met daarnaast 4 andere heerlijke borrelhapjes met dadels.

5x borrelhapjes met dadels

  • Dadel gevuld met geitenkaas en omwikkeld met spek
  • Peppadews gevuld met dadel roomkaas
  • Dadel gevuld met notenpate met hazelnoot
  • Zalmroosje met dadel roomkaas
  • Dadel gevuld met port salut en walnoot

Het receptdadels LT2

Voor 2 personen heb je de volgende ingrediënten  nodig;

  • 9 dadels, ontpit
  • 1 plak gerookte zalm
  • 6 peppadews
  • 2 eetlepels roomkaas, naturel
  • handje platte peterselie
  • 1 dun plakje spek
  • klein stukje verse geitenkaas
  • klein stukje notenpaté
  • klein stukje port salut kaas
  • 2 walnoten
  • 2 hazelnoten
  • evt. honing

Roer de roomkaas los in een schaaltje. Hak 3 dadels en de platte peterselie fijn en meng ze door de roomkaas.

Besmeer één zijde van de gerookte zalm met de helft van het roomkaasmengsel en rol de zalm op. Snijd het rolletje doormidden en zet de ”roosjes” met het snijvlak naar beneden op een mooi bord.

Vul de peppadews met het overige roomkaasmengsel. Doe dit met een theelepeltje, eventueel kun je bovenaan een klein scheurtje maken voor een grotere opening.

Vul twee dadels met verse geitenkaas en omwikkel de dadels met een half plakje spek. Eventueel kun je de dadels besprenkelen met honing. Zet de dadels voor 5 tot 10 minuten onder de grill.

Vul twee dadels met een stukje notenpaté en druk er een hazelnootje in.

Vul de laatste twee dadels met een stukje port salut en druk hier vervolgens een walnoot in.

Schik alle hapjes mooi op het bord, leg er tapasvorkjes bij en geniet!

DeelPin21Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Volkoren koeken
Koekjes

Volkoren koeken met gedroogd fruit

panettone-geschenk
Bakken

Panettone; heerlijke culinaire cadeautjes

Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
Cake

Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten

Zoete ravioli
Nagerecht

Zoete ravioli met noten en gedroogde abrikozen

Couscous met pompoen en halloumi
Hoofdgerecht

Couscous met pompoen en halloumi | Lekker vegetarisch

Chocolade-vanillecake met dadels en walnoten
Cake

Chocolade-vanillecake met dadels en walnoten

Rouleau van kip met dadel
Vleesgerechten

Rouleau van kip met dadel; Gevulde kipfilet uit de Franse keuken

Dadels met knoflook
Hapjes

Dadels met knoflook gewikkeld in Serranoham

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Sucadelappen
Specials

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Wat zijn nou precies sucadelappen en wat is het verschil met ander runderstoofvlees? Lekker Tafelen zet het voor je op een rijtje!

Check het recept of lees de info
Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Gebraden kip

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

haring

Haring, Maatjes of Hollandse Nieuwe; we gaan haringhappen!

Recept in de picture

Zelf heerlijke kipburgers maken van kipgehakt
Vleesgerechten

Kipburgers maken; dat doe je zelf van lekker vers kipgehakt

Een kipburger bij de maaltijd of op een broodje is heerlijk. En, zelf kipburgers maken is absoluut niet moeilijk. Maak ze van vers kipgehakt.

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Blauwe kaas dressing
  • mike op Blauwe kaas dressing
  • 'mariet mooren op Varkenshaas medaillon met kruidenboter
  • Redactie op Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit
  • Vertessen Gilberte op Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit
  • Redactie op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Willy tenkink op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Connie Derks op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Linda Logtenberg op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Connie Derks op Aardappelmuffin van geraspte aardappel

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen