Borrelsalades; wasabi tonijn en peppadew roomkaas
Niets zo fijn als gezellig borrelen met vrienden of familie. Een lekker wijntje, stokbroodje en natuurlijk wat lekkere borrelsalades. Je kunt deze salades uiteraard in de supermarkt kopen. Maar wist je dat je deze borrelsalades ook heel makkelijk zelf kunt maken? Het kost je echt niet veel tijd en het is veel lekkerder dan de kant-en-klaar varianten uit de supermarkt!
De eerste salade is een tonijnsalade die lekker pittig is door de bosui en wasabi. Om het niet te vet te maken heb ik ervoor gekozen om tonijn op water te gebruiken. Ook verving ik de helft van de mayonaise door yoghurt, zo is het een lekkere, lichte borrelsalade geworden!
De tweede borrelsalade is een romige salade met pittige peppadews. Peppadews zijn die kleine ronde zoete pepertjes, je ziet ze vaak gevuld maar je kunt ze ook ongevuld verwerken. De feta geeft een lekkere zoutige en scherpe twist en de pijnboompitjes zorgen voor een heerlijk bite in deze borrelsalade!
wasabi tonijn salade
- 1 blikje tonijn op water
- 5 kleine augurkjes
- 2 bosuitjes
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels yoghurt
- wasabi, naar smaak
- zeezout
Laat de tonijn uitlekken.
Snijd de augurkjes en bosuitjes fijn. Houd wat bosui achter ter garnering en voeg de rest met de augurk toe aan de uitgelekte tonijn.
Meng de mayonaise en yoghurt door de tonijn. Voeg beetje bij beetje de wasabi toe en proef tussendoor zodat het niet te pittig wordt! Breng de salade op smaak met wat zout.
peppadew roomkaas salade
- een halve pot (niet gevulde!) peppadews (zo’n 80 gr.)
- 200 gram roomkaas naturel
- 100 gram feta
- 15 gram pijnboompitten
- zeezout
- peper
Rooster de pijnboompitten in een droge pan.
Doe de peppadews, roomkaas en feta in een keukenmachine en maal fijn. Breng op smaak met zout en peper.
Houd wat geroosterde pijnboompitten apart ter garnering en meng de rest door de salade.
Geniet ervan!
Deze 2 ga ik zeker een keer maken.