Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

“Borsch” Bieten soep uit de Oekraïne

3 6.968

 Borsch is een héél populair recept wat oorspronkelijk uit de Oekraïne komt.

Het is een overheerlijke goed gevulde soep uit het receptenboek van Julia’s (Oekraïnse vriendin) Oma!

Belangrijk is dat je zoveel mogelijk verse ingrediënten gebruikt.

Het is een rode bieten soep die op heel veel verschillende manieren kan worden bereid, maar ik zal proberen om het zo origineel mogelijk te houden.

Borsch kan warm én koud geserveerd worden.

  • 1 flinke bieflap of steak
  • 1 groene kool
  • 1 grote wortel
  • 1 selderij stengel
  • 2 tomaten
  • 3 rode bieten
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 rode ui
  • verse knoflook
  • laurier blad
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 aardappelen
  • Zout
  • Zonnebloemolie (biologisch)
  • verse dille
  • 1 eetlepel zure room
  • zwart brood

Begin met het maken van de bouillon. Leg het vlees in een grote pan water en breng het aan de kook. Dek de pan af met een deksel en laat het ongeveer 1,5 uur sudderen totdat het vlees gaar is. Schil ondertussen de aardappels en snijd ze in blokjes en voeg deze toe aan het kokende water.

Snijd de uien, wortels, bieten selderij en kool in kleine ringetjes, en fruit ze goed aan in een koekenpan met zonnebloemolie. Dit noemt men Zazharka.

Haal het vlees uit de pan en snijd het in reepjes en doe het terug in de pan, samen met de Zazharka. Neem de koekenpan en voeg hier een halve mok bouillon uit de grote pan aan toe.

Snijd nu de bieten in reepjes. Doe de gesneden bieten in de koekenpan samen met de tomatenpuree, en 1 eetlepel suiker en laat het 10 minuten sudderen op een laag vuurtje. Voeg dit geheel nu toe aan de grote pan bouillon.

Voeg nu ook de zout, gehakte knoflook tomaten en laurierblad er aan toe, en laat het geheel nogmaals 15 minuten door sudderen op een laag vuur.

Serveren met 1 eetlepel zure room zwart brood, en een fles Wodka.

Originele Borsch bevat Piroshki, dit zijn deegpakketjes met vulling van spitskool, dille en ei. Je ziet dit bijvoorbeeld ook terug in de zuid-Duitse keuken waar ze “maultaschen” in de soep doen.

Smakelijk eten. приємного апетиту.

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 Reacties
  1. Max zegt

    Wanneer gaat de knoflook erbij? Staat er niet bij vermeld maar wel in de ingrediënten lijst

  2. Lisa zegt

    Voor hoeveel personen is dit recept?

  3. Danin zegt

    Voor wie rode bieten lust is dit een aanrader, heerlijk .

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer