Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Broccoliquiche met spek en champignons. Stap voor stap fotoinstructie

Een broccoli spek quiche is een vers toppertje eerste klas. De kleur, het product, de samenstelling, alles inspireert en nodigt uit voor een heerlijk feestmaal. Gewoon lekker voor doordeweeks, met alledaagse en gezonde ingrediënten. Kijk hier naar de receptuur en de stap voor stap foto’s.

  • 300 gram broccoli, in kleine roosjes
  • 150 gram champignons
  • 150 gram gerookte spekblokjes of reepjes
  • 5 scharreleieren
  • 125 ml crème fraîche
  • 100 gram belegen kaas, geraspt
  • zout en peper
  • 5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries), ontdooid
  • tarwebloem om te bestuiven

Kook de broccoli in water met zout 5 minuten. Giet af. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap van 28 cm doorsnede. Bekleed een lage taartvorm van 24 cm doorsnede ermee en snijd de overhangende randjes af. Bak het spek even uit. Voeg de champignons toe en bak kort mee. Doe spek, champignons en broccoli bij elkaar en verdeel over de taartbodem. Klop de eieren met de crème fraîche en de kaas los en breng op smaak met peper. Schenk het in de taartvorm. Bak de taart in ca. 35 minuten op 180 graden lichtbruin en gaar.

 

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 reactie
  1. farina hopmans zegt

    heerlijke hartige taart en snel klaar!
    mijn zoontje vraagt iedere week of ik de brocollitaart weer maak.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.