Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Broodje burger met bacon, topper voor een last minute barbecue

Broodje burger met bacon, de optimale smaak van een goede hamburger, gecombineerd en in balans met de juiste verse producten.

1 831

Broodje burger met bacon – Kwaliteit of hoeveelheid? Wat is jouw bewuste keuze als je de barbecue aansteekt? Als ik in mijn achtertuin zit ruik ik soms de speklappen en 5 minuten later de druipende marinade van een supermarkt steak. De marinade die in de hete kooltjes terecht komt doet mij in ieder geval niet aan barbecueën denken, en dan druk ik het zachtjes uit.

Wel of geen marinade

Niets mis met marinade, mits dit in balans is met de smaak van je vlees. En soms is weglaten echt beter. Dat weglaten mag zeker als je onderstaande burger met bacon maakt. Geen marinades, geen paneerlagen, maar de optimale smaak van een goede hamburger, gecombineerd en in balans met de juiste verse producten. Een topper voor als je onverwachts gaat barbecueën. Geen kiloknallers en barbecuepakketten maar één soort vlees die je op de juiste wijze bereid. Dat is smullen! Heb je tijd genoeg om toch zelf nog de hamburgers te maken, doen! In dit artikel vind je tips & trics voor de lekkerste zelfgemaakte hamburger.

Broodje burger met bacon

 • 4 witte broodjes met sesam of maanzaad
 • 4 echte hamburgers ( homemade )
 • 1 flinke hand verse veldsla
 • 100 gram verse bacon in plakjes
 • 1 flinke vleestomaat
 • 1 rode ui
 • 1 avocado
 • mayonaise uit pot of homemade
 • handje verse tuinkruiden (peterselie, bieslook)

Steek de barbecue aan. Beleg ondertussen de broodjes met wat veldsla en een flinke schijf vleestomaat. Meng mayonaise met stukjes avocado en wat verse tuinkruiden. Snijd de rode ui vast in ringen.

Bak de hamburgers op de barbecue aan beide zijden gaar. Bak op een bakplaatje, of op folie de plakjes bacon knapperig.

Leg de hamburgers op de broodjes, verdeel er wat rode ui ringen over, een plakje bacon en een flinke schep van de kruidenmayonaise.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 reactie
 1. Hamburgerkraam Doggie zegt

  Ziet er goed uit, en de verse bacon mag uiteraard niet ontbreken op een broodje hamburger!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer