Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Broodje ei met zalm en prei uit de oven

Geen zin of tijd om uitgebreid te koken? Of juist wel zin om uitgebreider te lunchen? Dit broodje ei met zalm en prei uit de oven is de oplossing.

0 1.341

Broodje ei met zalm en prei uit de oven – Geen zin of tijd om uitgebreid te koken? Of juist wel zin om uitgebreider te lunchen? Dit broodje met ‘gebakken ei uit de oven’ en gevuld met prei en zalm is dé ideale uitkomst!

Gemak en variatie

Dit recept is heel gemakkelijk te maken, korte voorbereiding, even in de oven en meteen aanvallen. Je kunt trouwens ook eindeloos variëren met dit recept, vervang het kaiserbroodje door een meergranenbroodje, de zalm door spekblokjes, de prei door spinazie, het is jouw feestje! En wat nog handiger is, je kunt ook de ene dag meerdere broodjes maken, en deze de volgende dag nog even opwarmen zodat je niet zolang op de oven hoeft te wachten. Lees snel verder voor het recept van dit té lekkere broodje ei met zalm en prei, uit de oven!


Broodje ei met zalm en prei uit de oven

Voor 2 lekkere zondagse lunches:

  • 2 kaiserbroodjes (onafgebakken voor een wat zachtere bite, al afgebakken voor meer knapperigheid)
  • 200 gram prei
  • 2 eieren
  • 100 gram gerookte zalm
  • een snufje zout
  • wat peterselie ter decoratie

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Snijd de bovenkant van het broodje los, maar zorg dat je niet precies door de helft snijd. Je moet een soort kommetje overhouden. Hol vervolgens de onderkant van het broodje uit (dit mag je lekker opsnoepen, samen met de bovenkant die je verwijderd).

Neem de helft van de prei en bedek hier de onderste laag in het broodje mee.

Vervolgens breek je een ei en laat je dit in het broodje vallen. Vind je het handiger om het ei eerst in een glas te doen? Dat kan ook, dan weet je zeker dat er geen stukjes schaal in zitten!

Bedek nu het broodje met stukjes gerookte zalm. Herhaal alles met het andere broodje. Leg de broodjes op een ovenschaal en bak ze af in ongeveer 30 minuten, tot het ei en het broodje gaar zijn. Garneer eventueel met wat blaadjes peterselie.

Nu kun je heerlijk genieten van je broodje ei met zalm en prei uit de oven.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer