Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Broodje gezond; de avocado sandwich

De definitie van een broodje gezond verschilt nogal. Dit broodje voldoet in ieder geval aan onze definitie van gezond. Echt brood, zeekraal, avocado en kaas

0 714

Broodje gezond; de avocado sandwich; Iedereen heeft tegenwoordig wel een mening over brood. Tarwe en/of gluten allergieën je kent vast wel iemand in je omgeving en dan komen er nog koolhydratenarm diëten bij. Gelukkig is er tegenwoordig veel keuze in diverse soorten brood, loop (weer) eens binnen bij de bakker en laat je informeren over de diverse soorten.


Broodmemories

Wat is er heerlijker dan een versgebakken brood van de bakker, de geur alleen al neemt je mee, naar voor mij, zeewind, graslucht, vers kopje thee gezet op de campinggaz en bijna zakken door een krikkemikkige campingstoel . Zo’n warm wit brood kun je heerlijk beleggen met roomboter en hagelslag, maar dat doen we hier dus niet. Voor het samenstellen van dit broodje met een echt ongesneden brood van de bakker is een goed broodmes wel echt van belang.

Broodje gezond

Er zijn zoveel mogelijkheden om een broodje tot een broodje gezond om te toveren. En dat ‘broodje gezond’ met dikke klodders mayonaise is dus niet echt gezond. Weg met de vette sauzen op je brood. Mijn definitie van een broodje gezond is in ieder geval goed brood, volop groenten (en soms zelfs fruit), kaas of vleeswaren en verse kruiden.

Dit broodje is eigenlijk spontaan ontstaan van left-overs. Avocado is inmiddels bekend als superfood en zeekraal wordt ook door steeds meer mensen ontdekt. Zeekraal heeft, naast dat het erg gezond is, een bite en resulteert in een heerlijk ziltig broodje. Voeg een “harde kaas” naar keuze toe en je hebt een hartige en supergezonde sandwich.  Zeekraal over? In dit blog geeft Marlene een heerlijk recept van zeekraal als salade.

Mijn Broodje gezond

Een Sandwich met Avocado, kaas, zeekraal spelt sandwich

  • 1 snee (honing spelt) brood (liefst ongesneden brood waar je zelf een snee van kan snijden)
  • 1 avocado
  • 3 plakken kaas (koe, geit, schaap, alles kan zolang het maar harde kazen zijn)
  • beetje zeekraal
  • zout is niet nodig dat haal je uit de zeekraal, voor de peperliefhebbers kan peper toegevoegd worden op de avocado

Verdeel de avocado over het snee brood (halve avocado per snee) met een vork. Dek af met de kaas. Leg de zeekraal over de kaas. Simpeler wordt het niet!

Tafel lekker

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer