Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Bruine bonensoep; Goed gevulde maaltijdsoep

2

Bruine bonensoep, een maaltijdsoep gevuld met groenten,rookworst en spek.Een heerlijk en voedzaam gerecht voor de koude dagen.Na een wandeling buiten in de natuur op het strand of na een lange werkdag buiten is deze soep een mooi gerecht om de kou te verdrijven.

Bruine bonensoep

  • 500 gram bruine bonen
  • halve liter runderbouillion
  • 2,5 liter water.
  • bosje selderij
  • 1 ui (grofgehakt)
  • 2 aardappels (blokjes)
  • 1 prei (halve maantjes)
  • 1 fijne rookworst
  • 150 gram dobbelsteentjes spek
  • 2 kruidnagels
  • 1 chilipeper
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 theelepel kaneel

De bonen 24 uur laten weken,vervolgens de bonen koken in  het water waar de bonen in hebben geweekt.

De bouillon,laurier,kruidnagel toevoegen en zachtjes meekoken met de bonen.De bonen niet te gaar koken.De laurier en kruidnagel verwijderen.

Wanneer de bonen gaar zijn het vuur uitzetten.De bonen stampen in het kookvocht of als je een gladde soep wilt deze pureren.

De aardappel schillen,wassen en in klein blokjes snijden,samen met de gehakte ui,selderij,chilipeper,prei,rookworst,spek in de bonensoep doen,dit samen heel zachtjes laten doorkoken tot de aardappels gaar zijn.

Ongeveer 20 minuutjes doorkoken,als laatste de kaneel naar smaak toevoegen.

Serveren met roggebrood met spek of donker stokbrood met kruidenboter.

Tafel Lekker!

Printen

Misschien ben je ook geïnteresseerd in


  1. Marcel zegt

    Wie weet de gemiddelde voedingswaarde van een typische kop bruine bonensoep? Mv grt marcel

    1. Lekker Tafelen zegt

      Dat is helemaal afhankelijk hoe je deze maakt Marcel. Volgens het Nederlands voedingscentrum is dat

      1 kop bruine bonensoep zonder vlees bevat:
      Energie 150 kcal
      Vet 2,5 g
      Verzadigd vet 1 g
      Eiwit 8,8 g
      Koolhydraten 18,8 g
      Vezels 8,5 g
      Zout 1,87 g

      Wil je meer weten kijk dan eens hier

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.