Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Bruschetta met tomaat en geitenkaas

Oud (stok)brood over en zin in een lekker fris hapje? Maak dan eens deze heerlijke bruschetta met tomaat en geitenkaas. Je waant je meteen met vakantie!

0 1.383

Bruschetta met tomaat en geitenkaas – Ik ben op vakantie in de Provence…. Niks heerlijker dan ‘s morgens naar de bakker te gaan voor een vers stokbrood in het zonnetje. Vervolgens erna nog even langs de plaatselijke groentemarkt te gaan om een paar vers geplukte tomaatjes en komkommers te kopen en verse, ambachtelijke geitenkaasjes.

Bruschetta, ideale restverwerking

Iedere morgen is er wel een beetje stokbrood over en dit bracht me op het idee om dit eens te verwerken met een paar ingrediënten van de markt. Veel hoef je niet te hebben, want ik ben op vakantie en wil ook volop genieten. Geloof me: het is een ideale restverwerking! Bruschetta is een voorgerechtje/amuse uit de Italiaanse keuken. Het betekent ‘geroosterd’. Oorspronkelijk werden hiervoor stukjes oud brood met knoflook en olijfolie ingewreven en op kooltjes geroosterd. Tegenwoordig kunnen we de broodjes ook gemakkelijk in de koekenpan met wat olijfolie opbakken.


Bruschetta met tomaat en geitenkaas

Voor ongeveer 8 -10 stukjes bruschetta

  • Stuk (smal stokbrood) baguette
  • 1 tomaat
  • 1/4 komkommer
  • 6 zwarte olijven
  • olijfolie
  • 1/2 teentje knoflook
  • +/- 1 tl. Provençaalse kruiden
  • Een stukje verse geitenkaas

Snijd het stokbrood in kleine sneetjes van ongeveer 1 cm. Bak deze in de pan met een beetje olijfolie tot ze goudbruin zijn en laat ze afkoelen, zo worden ze lekker krokant.

Ontvel de tomaat, verwijder het groene kroontje en de pitjes en snijd het vruchtvlees in kleine dobbelsteentjes. Schil de komkommer, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees ook in kleine dobbelsteentjes. Snipper de knoflook heel fijn. Ontpitten de olijven en snijd ze ook heel fijn.

Meng de tomaat, komkommer, olijven en knoflook samen met Provençaalse kruiden naar smaak. Voeg een beetje olijfolie toe om het smeuïg te maken (eventueel naar smaak nog een beetje zout toevoegen en of citroen).

Zet deze koel weg tot gebruik. Leg op elk stukje brood een lepel van het mengsel en drapeer er een beetje geitenkaas over. Zo smakelijk!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer