• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, december 4, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Buffelmozzarella in Carrozza

door Redactie
in Recepten
0
1
Buffelmozzarella in Carrozza

Buffelmozzarella in Carrozza – Een uitdaging. Eerder heb je kunnen lezen over eerlijke buffelmozzarella . We brachten namelijk een bezoek aan de boerderij van Martijn Veenstra en Martha van Zwol. Zij maken daar heerlijke en eerlijke mozzarella. Tijdens mijn bezoek kregen we het over het gebruik van mozzarella in de keuken. En dat veel mensen mozzarella alleen gebruiken in een salade of op de pizza. Wat eigenlijk heel jammer is want je kunt zoveel meer buffelmozzarella. En dat voelde voor mij als een uitdaging.

Mozzarella het hele jaar door

En zo begon de zoektocht naar gerechten met buffelmozzarella. Lekkertafelen wil je namelijk graag laten zien dat buffelmozzarella niet alleen lekker is in een salade of op de pizza. Maar ook in andere gerechten. En dat buffelmozzarella het hele jaar door lekker is. Het wordt immers ook het hele jaar door gemaakt.

Uiteindelijk zijn er uit die zoektocht nieuwe recepten ontstaan. Waarvan deze Buffelmozzarella in Carrozza er eentje is. Een echt authentiek Italiaans gerecht.

LT buffelmozzarella in carrozza 1“Mozzarella di bufala in Carrozza”

Mozzarella in Carrozza is mozzarella in brood dat je frituurt. Je kunt het bijvoorbeeld serveren als lunchgerecht met een lekkere groene salade. Of je snijdt het brood in in vieren, voordat je het paneert, en dan kun je het serveren als hapje of tapas. Het gerecht is makkelijk om te maken maar wel eentje om echt van te genieten. Gebruik echte buffelmozzarella om de beste smaak te krijgen.

Buffelmozzarella in Carrozza

voor 2 personen

  • 1 bolletje buffelmozzarella
  • 4 sneetjes brood (vierkant is ’t mooiste)
  • 4 el bloem
  • 2 ei
  • 50 ml melk
  • oregano (gedroogd)
  • zout en peper

Zo maak je het

LT buffelmozzarella in carrozza 2Zet alvast je friteuse aan op 180 graden Celsius of verwarm olie, om te frituren, in en een pan tot 180 graden.

Snij de korst van het brood af. Doe in een diep bord de bloem zodat je daar straks het brood met de mozzarella in kunt paneren. Klop in een ander bordje het ei met de melk los en voeg hier een snuf zout aan toe. Snij nu de mozzarella in plakjes van 1 cm. Beleg 2 plakjes brood met de mozzarella. Maar zorg ervoor dat de mozzarella niet uitsteekt.  De kans dat het gaat lekken in de frituur word dan heel groot. Strooi nu wat gedroogde oregano, zout en peper op de mozzarella, niet teveel want dat is zonde van de smaak van de echte buffelmozzarella.

Doe nu de andere twee plakken brood op de mozzarella. Haal de broodjes eerst door de bloem. Zorg ervoor dat alle kanten goed bebloemd zijn, ook de zijkanten. Haal het broodje nu door de ei.
Frituur de broodjes nu tot ze goudbruin en krokant zijn. Serveer ze direct!

Eet smakelijk!

Tip: Voor deze “Mozzarella di bufala in carrozza” heb ik gebruik gemaakt van de buffelmozzarella van Orobianco.

DeelPin1TweetVerstuurVerstuur

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Kaasfondue met bier
Hoofdgerecht

Kaasfondue met bier; met oude boerenkaas en Romero

Kipfilet in heerlijke paprika roomsaus uit de oven
Hoofdgerecht

Kipfilet in heerlijke paprika roomsaus uit de oven

koolraapstamppot recept vegetarisch
Stamppot

Koolraapstamppot met gekarameliseerde rode uien en feta

Witlof rolletjes met ham en kaas
Hoofdgerecht

Witlof rolletjes met ham en kaas

Kleine quiches met zalm en garnalen
Recepten

Kleine quiches met zalm en garnalen

Trifle met chocolade en hazelnoten
Nagerecht

Trifle met chocolade en hazelnoten

Kaas-uienquiche met Zeeuws spek
Quiche

Kaas-uienquiche met Zeeuws spek

Spruitjes met kaas en cashewnoten
Hoofdgerecht

Spruitjes met kaas en cashewnoten uit de wok

Reacties 1

  1. Trudy Deijkers says:
    9 jaar geleden

    Wat een geweldige recepten zijn dit !
    Ik heb er al een paar uitgeprobeerd en ze zijn zaaaaaaalig!
    Vooral de karbonades, heerlijk.
    Dank je wel hiervoor.
    Groetjes:Trudy.

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Varkensvlees
Specials

Varkensvlees; het meest gegeten!

Velen eten het niet, en toch is varkensvlees de meest gegeten vleessoort, wereldwijd en in Nederland. Wat weet jij van varkensvlees?

Check het recept of lees de info
gedroogde linzen recepten

Gedroogde linzen; heerlijke recepten voor enthousiaste eters

Winterpeen

Winterpeen

Bloemkool bakken of roerbakken

Bloemkool bakken in de pan of in de wok

Recept in de picture

Kaasfondue met bier
Hoofdgerecht

Kaasfondue met bier; met oude boerenkaas en Romero

Kaasfondue met bier, dat is eens wat anders dan met wijn. We gebruikten Romero en oude boerenkaas en dat geeft heel veel smaak aan de fondue!

Check het recept of lees de info
Kipfilet in heerlijke paprika roomsaus uit de oven

Kipfilet in heerlijke paprika roomsaus uit de oven

koolraapstamppot recept vegetarisch

Koolraapstamppot met gekarameliseerde rode uien en feta

Handige kooktips

Decoreren met zoetzure groenten
Kookschool

Decoreren met zoetzure groenten

Maak de leukste en lekkerste decoraties met bijna geen moeite. Decoreren met zoetzure groenten geeft je gerecht net dat beetje extra.

Check het recept of lees de info
Soorten gedroogde erwten

Soorten gedroogde erwten; het overzicht

paneermeel

Paneermeel zelf maken; heel makkelijk!

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Champignonsoep; romig en pittig tegelijk
  • Redactie op Gebakken kwarktaart, Duitse lekkernij
  • Eric op Champignonsoep; romig en pittig tegelijk
  • Gerda Croese-Bosch op Varkenswangen met tagliatelle, comfortfood!
  • F.M. Prinsen op Franse kaas; De populairste soorten inclusief recepten
  • G.M. Willemsen op Spruitjes met cranberry’s en geitenkaas; uit de oven
  • Jaap op Bonbon van gedroogde ham met aardappelsalade
  • Marina op Gebakken kwarktaart, Duitse lekkernij
  • Greet Schut op Krokant gefrituurd ei
  • Connie Derks op Limburgse rijstevlaai

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen