• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, januari 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Ontbijt en lunch

Buffelmozzarella in Carrozza

door Redactie
in Ontbijt en lunch, Recepten
0
1
Buffelmozzarella in Carrozza

Buffelmozzarella in Carrozza – Een uitdaging. Eerder heb je kunnen lezen over eerlijke buffelmozzarella . We brachten namelijk een bezoek aan de boerderij van Martijn Veenstra en Martha van Zwol. Zij maken daar heerlijke en eerlijke mozzarella. Tijdens mijn bezoek kregen we het over het gebruik van mozzarella in de keuken. En dat veel mensen mozzarella alleen gebruiken in een salade of op de pizza. Wat eigenlijk heel jammer is want je kunt zoveel meer buffelmozzarella. En dat voelde voor mij als een uitdaging.

Mozzarella het hele jaar door

En zo begon de zoektocht naar gerechten met buffelmozzarella. Lekkertafelen wil je namelijk graag laten zien dat buffelmozzarella niet alleen lekker is in een salade of op de pizza. Maar ook in andere gerechten. En dat buffelmozzarella het hele jaar door lekker is. Het wordt immers ook het hele jaar door gemaakt.

Uiteindelijk zijn er uit die zoektocht nieuwe recepten ontstaan. Waarvan deze Buffelmozzarella in Carrozza er eentje is. Een echt authentiek Italiaans gerecht.

LT buffelmozzarella in carrozza 1“Mozzarella di bufala in Carrozza”

Mozzarella in Carrozza is mozzarella in brood dat je frituurt. Je kunt het bijvoorbeeld serveren als lunchgerecht met een lekkere groene salade. Of je snijdt het brood in in vieren, voordat je het paneert, en dan kun je het serveren als hapje of tapas. Het gerecht is makkelijk om te maken maar wel eentje om echt van te genieten. Gebruik echte buffelmozzarella om de beste smaak te krijgen.

Buffelmozzarella in Carrozza

voor 2 personen

  • 1 bolletje buffelmozzarella
  • 4 sneetjes brood (vierkant is ’t mooiste)
  • 4 el bloem
  • 2 ei
  • 50 ml melk
  • oregano (gedroogd)
  • zout en peper

Zo maak je het

LT buffelmozzarella in carrozza 2Zet alvast je friteuse aan op 180 graden Celsius of verwarm olie, om te frituren, in en een pan tot 180 graden.

Snij de korst van het brood af. Doe in een diep bord de bloem zodat je daar straks het brood met de mozzarella in kunt paneren. Klop in een ander bordje het ei met de melk los en voeg hier een snuf zout aan toe. Snij nu de mozzarella in plakjes van 1 cm. Beleg 2 plakjes brood met de mozzarella. Maar zorg ervoor dat de mozzarella niet uitsteekt.  De kans dat het gaat lekken in de frituur word dan heel groot. Strooi nu wat gedroogde oregano, zout en peper op de mozzarella, niet teveel want dat is zonde van de smaak van de echte buffelmozzarella.

Doe nu de andere twee plakken brood op de mozzarella. Haal de broodjes eerst door de bloem. Zorg ervoor dat alle kanten goed bebloemd zijn, ook de zijkanten. Haal het broodje nu door de ei.
Frituur de broodjes nu tot ze goudbruin en krokant zijn. Serveer ze direct!

Eet smakelijk!

Tip: Voor deze “Mozzarella di bufala in carrozza” heb ik gebruik gemaakt van de buffelmozzarella van Orobianco.

Tags: KaasKaas - Mozzarella
DeelPin1Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

currysoep met spliterwten
Maaltijdsoep

Currysoep met spliterwten

Gegratineerde paddenstoelen
Bijgerecht

Gegratineerde paddenstoelen

zuurkool ovenschotel met gehakt
Ovenschotel

Zuurkool ovenschotel met gehakt

pittige kip
Vleesgerechten

Pittige kip in zoetzure ananassaus

Vegetarische aardappelschotel
Hoofdgerecht

Vegetarische aardappelschotel; een dagje zonder vlees

roergebakken witlof
Bijgerecht

Roergebakken witlof met honing en mosterd

Spaghetti carbonara
Pastagerechten

Spaghetti Carbonara

Aardappelpuree met koolraap
Bijgerecht

Aardappelpuree met koolraap en pecorino

Reacties 1

  1. Trudy Deijkers says:
    8 jaar geleden

    Wat een geweldige recepten zijn dit !
    Ik heb er al een paar uitgeprobeerd en ze zijn zaaaaaaalig!
    Vooral de karbonades, heerlijk.
    Dank je wel hiervoor.
    Groetjes:Trudy.

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

witlof recepten
Specials

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Witlof is een bladgroente waarvan het hoogseizoen in de wintermaanden valt. Je kunt hier in de wintermaanden de lekkerste recepten mee maken.

Check het recept of lees de info
appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

roerei special

Roerei, een lekker begin van de dag

Rundvlees

Rundvlees; Soorten & Recepten

Recept in de picture

currysoep met spliterwten
Maaltijdsoep

Currysoep met spliterwten

Een heerlijke troostrijke en verwarmende currysoep met spliterwten boordevol gezonde ingrediënten. Dat is genieten zonder schuldgevoel.

Check het recept of lees de info
Gegratineerde paddenstoelen

Gegratineerde paddenstoelen

zuurkool ovenschotel met gehakt

Zuurkool ovenschotel met gehakt

Handige kooktips

Pecorino
Kookschool

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Natuurlijk is Parmezaanse kaas de bekendste Italiaanse kaas. Maar heb jij al eens Pecorino gegeten? Een heerlijke, zoutige schapenkaas!

Check het recept of lees de info
tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Kippenbouillon

Kippenbouillon; Zo maak je de allerlekkerste bouillon zelf

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlees bereiden; Tips & Trucs
  • Redactie op Spaghetti Carbonara
  • Coor op Vlees bereiden; Tips & Trucs
  • Gerard op Spaghetti Carbonara
  • Elise de Haan op Spaghetti Carbonara
  • Jantina op Spaghetti Carbonara
  • Redactie op Spatzle met jachtsaus en gebakken witlof
  • M.J. op Spatzle met jachtsaus en gebakken witlof
  • Redactie op Spaghetti Carbonara
  • Keimpe op Spaghetti Carbonara

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen