Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Bulghursalade met watermeloen, feta en munt

Bulghursalade met watermeloen, feta en munt – Bulghur, nét weer iets anders dan couscous, is een heerlijke basis voor een frisse, zomerse maaltijdsalade. Helemaal als je er watermeloen, feta en munt aan toevoegt. Deze combinatie is sowieso al heerlijk, ze weten wij al langer bij Lekker Tafelen. Klik hier voor ons recept voor een salade met watermeloen, feta en munt. De watermeloen zorgt voor een frisse, licht zoete component, de feta en de olijven voor een zoute tegenhanger en de munt geeft het een heerlijk fris, zomers aroma.

Bulghur of couscous

Zowel bulghur en couscous komen uit de mediterrane keuken. Couscous is gemaakt van griesmeel deeg, waarvan korrelgrote bolletjes worden gedraaid (vroeger gebeurde dat met de hand!), die worden gedroogd en later gestoomd. Instant couscous die wij meestal in de winkel vinden, is al gedeeltelijk voor-gestoomd en hoeft alleen nog maar te worden geweld.

Bulghur is gemaakt van gekookte (hele) granen, die vervolgens worden gedroogd en kapotgestampt in stukjes om tenslotte weer te worden gestoomd of geweld. De smaak van bulghur is nootachtiger en de bite is steviger. Bulghur bestaat ook meestal uit iets grotere korrels dan couscous.

Arganolie of olijfolie

Zelf maakte ik de Bulghursalade met Arganolie. Als je die niet in huis hebt of niet kunt vinden, kun je olijfolie gebruiken. De smaak van Arganolie is echter wel heel erg bijzonder. Arganolie is een bijzondere olie uit Marokko, die gewonnen wordt uit de pitten van de vruchten van de Arganboom, die alleen in bepaalde delen van Marokko groeit. De smaak is heel aards. Meer lezen over Arganolie? Klik hier.

Bulghursalade met watermeloen, feta en munt

Voor 4 personen:

  • 200 à 250 gr. bulghur
  • 1/4 à 1/3 watermeloen
  • 1 stuk feta à 200 gr.
  • 1 rode ui
  • 2 el. zwarte, zoute olijven
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 bosje munt
  • 1/2 citroen
  • 2 el arganolie of olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Meng de olie, het sap van 1/2 citroen en een flinke snuf zout door de droge bulghur. Wel de bulghur volgens de instructies op het pak.

Laat de bulghur eerst tot kamertemperatuur afkoelen, voordat je dit mengt met de overige ingrediënten, anders wordt je salade slap.

Verwijder de schil van de watermeloen, snijd de watermeloen in plakjes, verwijder de pitjes en snijd vervolgens in kleine blokjes.

Snipper de rode ui, snijd de feta en de komkommer ook in kleine blokjes en meng met de watermeloen.

Was de munt, slinger of sla de munt goed droog en trek de blaadjes van de steeltjes. Hak de blaadjes fijn. Ontpit tenslotte de olijven en hak ze ook fijn.

Meng alles door elkaar en breng nog op smaak met wat peper en misschien nog een beetje zout. Zet koud weg tot gebruik.

PrintenBulghursalade met watermeloen, feta en munt

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.