Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Café Parisienne: Verwarmende koffie met sinaasappel

Café Parisienne word ook wel French coffee genoemd. En daar zijn nogal wat variaties op met verschillende soorten cognac. Heerlijk om lang na te tafelen.

0 1.087

Café Parisienne: Verwarmende koffie met sinaasappel – Na de maaltijd, als het dessert wat gezakt is, is het heerlijk om af te sluiten met een warm kopje thee of koffie. Afterdinner koffies zijn ideaal voor dit moment. Het combineert een borreltje met een kop koffie. Voeg daar wat suiker en slagroom aan toe en Voila! Je heb een warme afsluiter van je diner. Café Parisienne word ook wel French coffee genoemd. En daar zijn nogal wat variaties op met verschillende soorten cognac. Maar ik geef jullie het recept zoals ik hem tijdens mijn opleiding heb geleerd. Met Grand Marnier.


Grand Marnier; de likeur.

Het is een Franse likeur gemaakt op basis van cognac met essence van sinaasappel. Deze likeur werd voor het eerst gemaakt door Alexandre Marnier-Lapostolle in hun familiebedrijf.  De naam Grand Marnier werd bedacht door een Parijse hotellier.  Mijn fantasie verteld mij dat waarschijnlijk daar de naam Café Parisienne vandaan is gekomen. Maar dat is helaas niet terug te vinden.

Er zijn tegenwoordig verschillende soorten Grand Marnier. De bekendste is de Red Label. Dit is de standaard. De Yellow Label heeft de laagste kwaliteit en word van graanjenever gemaakt i.p.v. cognac. Deze gebruik je vooral voor cocktails en flamberen. En dan zijn er nog een aantal verfijnde Grand Marniers gemaakt van hoge kwaliteit cognac van soms wel decennia oud.

Café Parisienne

Café Parisienne

We gaan aan de slag om deze verwarmende koffie zelf te maken. Het is erg gemakkelijk om te maken. Maak je maar 1 of 2 Café Parisienne dan is mijn tip om een mini-flesje te kopen. Hieronder het recept voor 1 glas.

  • 1 kop sterke koffie á 150 ml.
  • 20 cl. Grand Marnier Red Label
  • 80 ml slagroom
  • Tl. kandijsuiker of rietsuiker

Klop als eerste de slagroom tot yoghurtdikte. Verwarm het glas met heet water zodat je koffie minder snel afkoelt. Doe de suiker bij de koffie en roer deze door tot de suiker is opgelost. Voeg de likeur toe. Als laatste doe je de slagroom erbij. Ongeveer 3 el. maar je kunt het naar smaak aanpassen.

Tafel Lekker na!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer