Recepten om zelf te maken



Cappuccino van champignonsoep

Cappuccino van champignonsoep

Cappuccino van champignonsoep – Een luxe soep om je gasten te verwennen. Een laagje schuim bovenop je soep is heerlijk romig en geeft je soep een luxe uitstraling. Erg leuk is het om deze soep dan ook in mooie kopjes te serveren.

Champignonssoep

Champignonsoep heb je in vele soorten, heldere, gebonden, licht gebonden, romig of juist krachtig van smaak. Voor een mooie blanke soep neem je witte champignons maar voor deze soep heb ik gebruik gemaakt van kastanjechampignons. Deze variatie van champignonsoep is krachtig en een beetje romig met een vleugje truffelolie en een lekker laagje schuim.

Kastanjechampignons

Je hebt witte en bruine champignons, de bruine variant zijn de kastanjechampignons, deze zijn net wat steviger en voller van smaak dan de witte champignons. Wist je dat de kastanjechampignon de jonge uitvoering is van de portabello?

Cappuccino van champignonsoep

  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1/2 ui
  • 1 takje tijm
  • 1 liter runderbouillon
  • 30 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 100 gram slagroom
  • ½ eetlepel truffelolie
  • 250 ml volle melk
  • 1 eetlepel koffie

Snij de ui fijn. Snij de champignons in plakjes. Smelt de boter en fruit hierin zachtjes de ui. Voeg de bloem toe roer goed. Voeg er beetje bij beetje de bouillon aan toe en roer tussendoor steeds goed. Breng aan de kook en voeg er de plakjes champignons en de tijm aan toe. Laat dit even zachtjes doorkoken. Vis het takje tijm uit de soep en voeg de room toe. Breng de soep op smaak met zout, peper en de truffelolie. Verwarm de melk met een eetlepel koffie en klop deze met een garde schuimig. Schep de soep in kopjes en lepel er wat van het schuim overheen zodat er een mooie laag op ligt.

Tafel lekker!

 


Meer over vergelijkbare onderwerpen
high teaReceptsoep


Vraag, tip of opmerking? Laat het ons weten in het reactieveld hieronder! Ga in gesprek over dit onderwerp of recept en krijg antwoord van de schrijver zelf. Deel ook gerust jouw recept of variatie. Een foto uploaden kan ook.


Je las: Cappuccino van champignonsoep

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Je kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*