- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Carne asada; Net als in de film

Carne Asade komt uit de Mexicaanse keuken en betekent letterlijk “gegrild vlees”. Het is gemarineerde, gegrilde rundersteak. Deze mag rosé blijven van binnen. Er wordt in Mexico vlees voor gebruikt dat in Nederland bij de betere slagerijen te krijgen is, namelijk de bavette en de vinkelap. Je kan deze stukken natuurlijk ook vervangen door biefstuk of, zoals ik zelf heb gedaan, entrecote.

De carne asada wordt als hoofdgerecht geserveerd of als onderdeel van gerechten zoals burritos, quesadillas of tacos. Het wordt vaak vergezeld van verse guacamole [1], gegrilde uien, zwarte bonen, rijst of tortillas . Met Carne Asada wordt overigens in Mexico en het zuiden van Amerika ook wel een barbecuefeest met familie en vrienden aangeduid.


In de film Chef [2] roepen de koks “wow” na het proeven van de Carne asada. Dit vleesgerecht heeft inderdaad een ‘wow-factor”. Dat zelf eens ervaren? Hier is het recept voor de heerlijke marinade:

Carne asada

Voor 4 personen:

Marinade:

Meng de marinade en leg hier minimal 4 uur het vlees in te marineren. Zet de grillpan op hoog vuur en schud de overtollige marinade van het vlees. Schroei het vlees enkele minuten per kant op de hete grill. Laat het na het grillen even rusten. Grill ondertussen eventueel nog wat ui of andere groente. Snij de Carne asada in dunne lapjes en serveer met guacemole, tomatensalsa, rijst en een lekkere salade.

Links in dit recept:
  1. [Image]: https://lekkertafelen.nl/wp-content/uploads/2015/03/carne-asada2-1.jpg
  2. [Image]: https://lekkertafelen.nl/wp-content/uploads/2015/03/carne-asada-marinade.jpg
  3. [Image]: https://lekkertafelen.nl/wp-content/uploads/2015/03/carne-asada-grillpan1.jpg
  4. [Image]: https://lekkertafelen.nl/wp-content/uploads/2015/03/carne-asada-gemarineerd.jpg