Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Carpaccio van rookvlees, pastinaak, peer en geitenkaas

Carpaccio van rookvlees, pastinaak, peer en geitenkaas -Iedereen kent wel de traditionele carpaccio dat vaak als voorgerecht in restaurants wordt besteld. Met dungesneden ossenhaas, olijfolie, Parmezaanse kaas, pijnboompitten en rucola. Soms komen daar nog wat pesto of kappertjes aan te pas. Ik bestel het regelmatig, als ik zeker weet dat ik in een restaurant eet waar het vlees van goede kwaliteit is.

Producten van eigen bodem

Het is ook ontzettend leuk om een –in dit geval Italiaans- gerecht een twist te geven met producten van eigen bodem. En dan uiteraard met producten van het seizoen. Ik ging aan de slag met pastinaak, geitenkaas en peer. En in plaats van ossenhaas, gebruikte ik rookvlees als basis. Je kunt deze carpaccio van rookvlees als voorgerecht eten, maar met knapperig brood doet ie het ook heel goed als lichte lunch.

Carpaccio van rookvlees

Voorgerecht voor 4 personen

  • 300 gram rookvlees
  • 100 gram pastinaak
  • 2 kleine peren
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 1 eetlepel walnoten
  • handje waterkers
  • 2 eetlepels walnootolie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 1 theelepel honing
  • zout en peper

Snijd de pastinaak in dunne plakjes. Het maakt niet uit dat ze niet allemaal even groot zijn. Meng in een kommetje de pastinaak met 1 eetl. walnootolie, 2 eetl. citroensap en wat peper en zout. Hak de walnoten grof, snijd de peren in dunne schijfjes, brokkel de geitenkaas in stukjes en stamp het venkelzaad fijn in een vijzel. Zet alles apart. Maak een vinaigrette met het venkelzaad, 2 eetlepels citroensap, de honing, olijfolie en een eetlepel walnootolie. Kruid af met peper en zout en klop goed door elkaar. Verdeel het rookvlees over een groot bord en verdeel er de pastinaak, peer en geitenkaas over. Schenk de vinaigrette over de carpaccio van rookvlees en bestrooi met de walnoten en de waterkers.

Tafel lekker!

 

Printen



Carpaccio van rookvlees, pastinaak, peer en geitenkaas

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.