Cherry tomaten uit de oven met Mediterrane kruiden. Ik heb momenteel, door het warme weer, een ware explosie van verse (biologische) kruiden en tomaten in de tuin. Ze groeien als kool en rijpen snel door de sterke zon. Zonde om te laten verzieken, dus plukken en gebruiken. Dit is een heerlijk recept en kun je alle kanten mee op, zie beneden, in de beschrijving, voor tips.
Nodig voor Cherry tomaten uit de oven met Mediterrane kruiden
1 kilo verse cherry tomaten
- 4 el olijfolie
- 3 teentjes knoflook (gehakt)
- 5 el verse gemengde kruiden (uit de tuin):
- Peterselie
- Basilicum
- Bieslook
- Tijm
- Oregano
- Zeezout
- Zwarte peper
Neem de tomaatjes, pluk de kroontjes en was ze. Leg ze dan in een kleine braadslee of bakblik of ovenschaal. Hak de knoflookteentjes in hele fijne blokjes. Neem de gemixte verse kruiden (ook uit de tuin) en snipper heel fijn. Meng ze door elkaar. Meng nu olijfolie met de knoflook en de verse kruiden, proef even en sprenkel dit over de tomaten. Doe er tenslotte wat zeezout en vers gemalen zwarte peper over naar smaak. Zet in een op 190 graden voorverwarmde oven (hetelucht 170) en bak ze dan ongeveer 20 minuten totdat ze gaar zijn. Erg lekker door al die smaken en heel gezond. Serveer warm of koud vanaf een schaal.
Doe er buffelmozzarella op en maak er een lauwwarme salade van. Doe ze door de spaghetti of gebruik ze als bijgerecht bij vis of gegrild vlees of leg ze koud op brood en maak er een bruschetta van.