Soms trek ik me graag eens terug in de keuken om mijn armen stuk te roeren aan een fantastische risotto. Het proces waarmee de risotto de bouillon opneemt is werkelijk prachtig om te zien. Deze risotto wordt ook nog eens een feest op je bord.
- 6 bosuitjes
- 1 citroen
- 2 teentjes knoflook
- 4 cm verse gemberwortel
- 350 gram risottorijst
- 300 gram kipfilet
- 200 gram kastanjechampignons
- 2 eetlepels olie
- 1 liter kippenbouillon (van tablet)
- 2 eetlepels gehakte koriander
- versgemalen peper en zout
Snijd de bosuitjes in smalle ringetjes. Boen de citroen schoon, rasp 1 eetl van de schil en pers de vrucht.
Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. Schil de gemberwortel, rasp deze of hak deze fijn.
Snijd de kipfilet in blokjes van 2 cm.
Borstel de champignons of veeg ze schoon. Snijd ze in plakjes.
Verhit de olie en roerbak hierin bosui, citroenrasp, knoflook en gemberwortel totdat het gaat geuren. Voeg de rijst toe en bak deze mee totdat de korrels glanzen.
Doe de kipblokjes en paddenstoelen erbij en roerbak 3 minuten.
Voeg een soeplepel bouillon en het citroensap toe en laat de rijst deze vloeistof, tijdens af en toe roeren, opnemen.
Voeg daarna pas in gedeelten de rest van de bouillon toe. De rijst wordt romig en niet droog.
Schep de koriander erdoor en breng op smaak met peper en zout.