Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Chinese, gewokte, kip met broccoli en witte rijst

0 4.038

Het komt wel eens voor dat men geen zin heeft en het eten snel klaar moet zijn. Probeer dan dit eens! Een snelle en verantwoorde maaltijd die snel klaar is en ook niet zoveel kost. Bovendien is dit erg lekker en nog héél gezond ook! Onderstaande hoeveelheden van de ingrediënten zijn voldoende voor 4 personen.

  • 750 gram kipfilet (in blokjes}
  • 400 gram witte rijst (één kopje droge rijst p.p. is genoeg)
  • Verse broccoli roosjes
  • 4 lente uitjes (gesneden)
  • 2 teentjes knoflook (fijn)
  • Sesamzaadjes
  • Zeezout
  • Zwarte peper uit de molen
  • ¼ theelepel chilipoeder
  • 2 ½ eetlepel sesamolie
  • 6 eetlepels kippenbouillon
  • 2 ½ eetlepels hoisin saus
  • 3 eetlepels oestersaus

Kook de witte rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Neem een wok, zet op hoog vuur, doe er 1 ½ el sesamolie in, de knoflook en de chili, roer dit door elkaar. Doe nu de broccoli roosjes en de lente uitjes in de wok en voeg 4 el kippenbouillon toe. Roerbak op hoog vuur in enkele minuten lekker knapperig gaar. Dan uit de wok halen en in een diep bord of schaal doen. Neem nu de kip blokjes en bestrooi ze met zout en peper. Doe nu nog 1 el sesamolie in de wok en zet het vuur hoog. Doe de kip blokjes er in en roerbak ze in 5 – 6 minuten goed gaar. Nu heb je lekker knapperige kip. Doe er dan 2 el kippenbouillon bij, voeg de hoisin- en de oestersaus toe. Doe nu de broccoli roosjes en de lente uitjes terug en verwarm het geheel goed door. Doe de rijst op de borden en schep het mengsel eroverheen. Garneer af met de sesamzaadjes en smullen maar. Leuker en eenvoudiger dan dit kan ik het niet maken en het is erg gezond, slank en lekker!  NB ik ben altijd erg voorzichtig met chilipeper want niet iedereen houdt van té pittig. Voeg daarom meer toe naar eigen smaak als je het echt heel pittig wilt hebben. Kooktip: Vervang de broccoli eens een keer door sperzieboontjes, ook lekker.

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer