- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Chocolade courgette tulband met walnoten

Chocolade courgette tulband met walnoten – Mijn vader had nog wel een paar courgettes over. Want iedereen met een eigen groentetuintje weet, als je een courgette plant hebt, dan heb je vaak ook genoeg voor de hele familie. Dat is iets wat ik trouwens niet erg vind, in de soep, gevuld of in een frisse salade. Maar deze keer wilde ik er eens wat anders mee maken.

Ik had het al vaker gehoord en een vriendin van me die had er al een ooit een gemaakt, courgette cake. Het klonk mij wat vreemd in de oren maar ze waren allemaal vol lof. Courgette zorgt ervoor dat de cake sponzig en zacht blijft net zoals een wortel dat doet met de wortelcake. Wortelcake had ik al vaker gemaakt en die was ook erg lekker bevonden,dus waarom niet met courgette. En om er helemaal een rare draai aan te geven heb ik er een chocolade courgette tulband van gemaakt, heerlijk!

Courgette vanaf nu dus niet alleen in de soep, maar ook in de cake. Nieuwsgierig geworden? Zo maak je deze heerlijke cake:

Chocolade courgette tulband met walnoten

Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een tulband in met boter en bestuif deze eventueel met wat bloem. Rasp de courgettes met een grove rasp en snijd de walnoten iets kleiner. Zeef bloem met baksoda, cacao en zout boven een kom. Klop in een andere kom de eieren met de suiker en vanille suiker licht en luchtig. Roer en met een houten lepel de olie door en spatel er dan voorzichtig het bloemmengsel door. Als laatste spatel je er de courgette en de walnoten door.

Doe het mengsel in de tulbandvorm en bak de tulband ongeveer 45 minuten. De tulband is gaar als je er met een sat├ęprikker in prikt en deze er weer schoon uit komt. Laat de tulband een paar minuten staan, leg er een rooster bovenop en keer alles in 1 keer om, haal voorzichtig de vorm van de cake e laat deze afkoelen. Bestrooi met poedersuiker voor een mooi resultaat.