Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Chocolade-noten koek – snel, simpel en zo lekker

0 1.138

Chocolade-noten koek – snel, simpel en zo lekker

Deze keer een recept die zo simpel en tegelijktijd zo lekker is dat iedereen het eigenlijk eens zou moeten maken. Het leuke aan dit recept is dat het geheel naar eigen smaak en keuze gemaakt kan worden er zijn slechts een aantal basis ingrediënten nodig en deze kunnen met allerlei lekkers aangevuld worden.

Ik koos voor rozijnen maar dit zouden net zo goed cranberries kunnen zijn, ik koos voor amandelen en pistasche noten maar dit zouden ook hazelnoten, walnoten of pecannoten kunnen zijn. Ik gebruik witte en melk chocolade maar ook dit kan je aanpassen naar smaak, liever alleen melk of toch liever alleen wit of misschien zelfs wel puur. Een heerlijke reep met alleen ingrediënten die jij lekker vindt.

We maken eerst een bodem, hiervoor heb je de volgende producten nodig;

  • 270 gram chocoladebiscuit
  • 150 gram gesmolten boter
  • 2 eetlepels cacao

Neem een browniebakvorm, vet deze in en leg op de bodem een stukje bakpapier. Verwarm de oven voor op 160 graden.

Voor de bodem gebruik ik in dit geval chocolade biscuitjes, deze worden verkruimeld met behulp van een keukenmachine of hak ze met een deegroller goed fijn. Voeg daar de gesmolten boter aan toe, en meng deze twee goed door elkaar zodat ze helemaal met elkaar vermengd zijn. Voor een extra chocoladesmaak voegde ik nog de cacao toe, nog even goed door mengen en het begin van de bodem is gemaakt. Verdeel het mengsel over de bodem van het bakblik en druk deze stevig aan, dit lukt het best met de bolle kant van een lepel, maak deze dan wel eerst een klein beetje nat.

Dan ga je verder met het verdelen van de andere ingrediënten, zoals ik schreef kan dit geheel naar eigen keus, hieronder het lijstje van wat ik aan mijn koek toevoegde.

  • 85 gram amandelsnippers
  • 90 gram pistache noten
  • 100 gram geraspte kokos
  • 125 gram rozijnen
  • 75 gram witte chocolade
  • 75 melk chocolade
  • 1/2 blikje gecondenseerde melk

Strooi over de bodem eerst de amandelsnippers, hierover heen de pistache noten en vervolgens de rozijnen en de kokos. De chocolade hakte ik in kleine stukje en verdeelde deze er over. Als laatste neem je de gecondenseerde melk en schenkt deze uit over de gehele koek.

Plaats het bakblik in de voorverwarmde oven en bak voor 25 minuten.

Laat in het blik even afkoelen, desnoods even in de koelkast, neem de koek uit het blik en snijd er met een warm mes vierkantjes van. De koek is erg machtig dus de vierkantjes hoeven niet heel groot te zijn.

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer