- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Chocolade-sinaasappel muffin

Chocolade-sinaasappel muffin – Een muffin, deze wordt nog wel eens verward met de cupcake, wat het wezenlijke verschil is lees je hier[1].

De muffin is een klein, licht gezoet cakeje die we vaak bij een high-tea maar ook wel bij het ontbijt terug zien. Met een muffin zijn er heel veel variaties mogelijk, je kunt er fruit in verwerken maar ook bessen of chocolade, eigenlijk zijn de mogelijkheden voor variëren onbegrensd en er kan  dan ook gerust gezegd worden dat de enige beperking de fantasie van de bakker is.

Ik heb voor jullie een recept van heerlijke chocolade-sinaasappel muffins, gevuld met stukjes witte chocolade, vrij luxe voor een muffin en oh zo lekker. In deze muffins zit een redelijke hoeveelheid sinaasappelsap wat voor een frisse twist zorgt en ze minder zwaar maakt.


Chocolade-sinaasappel muffin

Verwarm de oven voor op 200 graden. Strijk met een stukje keukenpapier met een paar druppels olie over de bovenkant van de cupcakevorm en vul deze met cupcakepapiertjes. Let op; alleen de bovenkant invetten en niet waar de papiertjes komen, dit is om de muffins er makkelijker uit te kunnen halen als ze over de rand gaan.

Was de sinaasappels en rasp de schil van de sinaasappels, zorg dat er geen wit bij zit. Pers de sinaasappels uit en vul het sap met melk aan tot je 250 gram hebt. Weeg de droge ingrediënten (bloem cacao, zout, suiker, bakpoeder) bij elkaar af en roer deze goed door elkaar, dit om klontjes eruit te halen en er een beetje lucht in te krijgen. Doe er de chocolade bij.

Klop de eieren los in een kom en doe er de natte ingrediënten (sinaasappelsap, melk, olie, sinaasappel rasp) bij, roer dit goed door. Doe vervolgens de natte bij de droge ingrediënten en roer in ongeveer 10 slagen door elkaar. Het ziet er rommelig uit maar dat is juist de bedoeling. Schep met een lepel of een ijsschep het beslag in de vormpjes. Het beslag mag tot ongeveer een halve centimeter onder de rand komen. Bak de muffins in een hete oven in ongeveer 20 minuten gaar. Laat ze 5 minuten afkoelen en haal ze uit de vorm.

Links in dit recept:
  1. hier: http://lekkertafelen.nl/kookschool/cupcake-vs-muffin-inclusief-basisrecepten/