- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Chocoladecake, deze is echt hemels

Chocoladecake, deze is echt hemels – Chocoladecake, er zijn maar weinig mensen die dit niet lekker vinden, en zeker wanneer er een heerlijke chocoladeglazuur over zit is zo een plak cake moeilijk te weerstaan

Chocolade heeft de reputatie een krachtig afrodisiacum te zijn, wetenschappers hebben al vaak geprobeerd om uit te zoeken of chocolade écht de romantische passie oproept hier [1]vertellen wij er meer over.

Bak voor je lief eens deze cake met een volle chocoladesmaak daar zul je hem/haar zeker mee verrassen. Kijk eens rond naar een mooie vorm dat doet vaak wonderen want het oog wil ook wat. De smaak is er natuurlijk niet minder om als je deze in je oude vertrouwde cakeblik bakt. Door de afwerking met dit heerlijke glazuur zal je cake gelijk een geweldige uitstraling krijgen. Ook kun je het glazuur nog decoreren met wat gekleurd musketzaad, of met van die hele kleine gekleurde hartjes die je in de meeste supermarkten wel kunt vinden. Misschien ben je wel heel creatief en maakt een mooie roos van marsepein of fondant om je cake op te pimpen. Door de glazuur blijft alles mooi zitten. Wees creatief en steel de show met je zelf gebakken chocolade cake.


Chocoladecake

Je kan de cake in bijna iedere vorm bakken, zorg er voor dat je de vorm niet meer dan ¾ vult. Let er wel op dat een platte dunne cake eerder gaar is dan een hoge cake. De tijd is minimaal 45 minuten maar in de meeste gevallen 50 minuten tot een uur.

Voordat je begint is het handig om eerst alles klaar te zetten. Weeg je grondstoffen af, zeef de bloem met de bakpoeder en de cacao, vet je bakvorm in en bekleed deze eventueel met bakpapier. Zet je oven aan zodat deze kan voorverwarmen. Voor deze cake verwarm je de oven voor op 160 graden.

Klop de boter met de suiker zeer luchtig. Klop er één voor één de eitjes door, zorg dat het ene ei goed opgenomen is voordat je de volgende toevoegt. Voeg de koffie en vanille suiker toe, roer er nu kort de helft van het bloemmengsel doorheen. Doe er de melk en de yoghurt bij en roer tot alles gemengd is. Spatel er nu de rest van de bloem doorheen, we willen zo veel mogelijk lucht in het beslag houden. Doe het beslag mooi gelijkmatig in je vorm en bak de cake in de voorverwarmde oven tot hij gaar is. Haal de cake uit de oven en laat deze zo’n 5 minuten staan voordat je hem op een rooster stort. Laat de cake geheel afkoelen voordat je aan het glazuur begint.

Voor het glazuur verwarm je de in stukjes gesneden chocolade samen met de boter, au bain marie. Roer goed door elkaar totdat het een mooi glad mengsel is. Voeg nu een likeur naar wens toe, niet teveel want anders gaat je glazuur in de schift. Verdeel je glazuur over de afgekoelde cake, dit is het mooiste als je het van een lepel af laat lopen en het naar onderen laat druipen. Laat de glazuur stevig worden voordat je de cake aansnijdt.