Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten

Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten – Alleen de geur van deze taart is al genieten! Kom ik laatst thuis staat er een grote zak met peren aan mijn deur. Ik denk wel dat ik weet van wie die af komt, tja als je bomen hebt heb je ook oogst en soms is het een beetje veel van het goede. Maar ik vind het niet erg hoor! Ik weet er wel raad mee.

Rijk gevulde herfsttaart

Laat die herfst maar komen

Denk je aan herfst dan denk je aan noten. Noten combineren weer heel goed met peren en heerlijke kruiden zoals kaneel. Chocoladecake doet het ook altijd goed met noten dus ik maakte een combi van dit alles tezamen en deed  ook nog wat grof gehakte dadels door het beslag voor een extra warm accent. Wat een heerlijke rijk gevulde chocoladecake is dit, een betere manier om de herfst te verwelkomen is er niet.

Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten

Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten

Voor een springvorm van ongeveer 26 cm

  • 200 gram roomboter
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 190 gram bloem
  • 50 gram cacao
  • 10 gram bakpoeder
  • 50 gram yoghurt of melk
  • 11/2 theelepel zout
  • 2 royale theelepels kaneel
  • 125 gram grof gehakte dadels
  • 100 gram pecannoten
  • 4-5 peren
  • karamel optioneel
Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten

Schil ongeveer 300 gram peren en snij er grove blokjes van. Snij de noten grof. Smeer een springvorm in met boter en bestuif deze met cacao. Klop de boter met de suikeren het zout luchtig, klop er een voor een de eieren door. Klop lang zodat de eieren steeds opgenomen worden door het boter suiker mengsel. Zeef de bloem, bakpoeder en kaneel boven het suikermengsel en schep deze er rustig doorheen tot dat alles mooi vermengd is. Roer er de melk doorheen. Voeg er nu de vulling aan toe, de stukjes peer, de dadels en 2/3 van de noten. Schep dit kort door.

Verdeel de vulling over je bakvorm en strijk de bovenkant mooi gelijk. Schil 2 peren en snij er parten van haal het klokhuis eruit en snij de parten nogmaals doormidden zodat je 8 stukjes van ieder peer hebt. Leg de peer in een cirkel op het beslag en strooi er de noten overheen. Bak de cake in ongeveer een uur in een oven van 160 graden. Wanneer je voorzichtig in het midden van de cake drukt en de cake veert terug dan is de cake gaar. Laat de cake 5 minuten afkoelen en haal hem dan uit de vorm om verder af te koelen. Verdeel er eventueel wat karamel over wanneer de cake volledig is afgekoeld.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.