• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, september 25, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Cake

Chocoladecakesandwiches met aardbeien – Donna Hay

door Redactie
in Cake, Recepten
0
2
Chocoladecakesandwiches met aardbeien - Donna Hay

Chocoladecakesandwiches met aardbeien – Donna Hay

Het nieuwe kookboek van Donna Hay, de basics, biedt een verzameling van de allerbeste recepten uit de How-to-Cook-columns die verschenen zijn in het donna hay magazine  Ze gaat terug naar de basis van haar kookstijl. Het zijn basisrecepten en -technieken die volgens haar en haar team medewerkers op het programma van elke kok zouden moeten staan. Bijvoorbeeld hoe je (how to) biscuitgebak maakt.

Nou ben ik eigenlijk meer van het koken dan van het bakken, maar omdat de eerste Hollandse (kas)aardbeien al weer verkrijgbaar zijn, maakte ik haar recept voor chocoladesandwichcakejes (van biscuitdeeg) met aardbeien. Had ik er echt lol in om alle (droge) ingrediënten wel drie keer te zeven? Nee. Maar ik heb het braaf gedaan en de chocoladesandwichcakjes werden zoals beloofd heerlijk fluffy. De chocoladesmaak is niet te overheersend in dit gebak, dus ook als je niet zo dol op chocolade bent, zullen de sandwiches je smaken.

Weetjes bij het recept:

Zeven – Biscuitgebak komt aan zijn lichte, luchtige textuur doordat er lucht in het beslag is gebracht; door bloem en bakpoeder drie keer te zeven weet je zeker dat het beslag genoeg lucht bevat.

Opkloppen – Om zo veel mogelijk lucht in je beslag te krijgen moet je suiker en eieren opkloppen tot het volume is verdriedubbeld.

Spatelen – Als je een grote metalen lepel gebruikt om de boter door bloem en het ei te spatelen, blijven de luchtbelletjes beter intact. Voelen – Gebruik nooit een prikker om te testen of je biscuitgebak gaar is, want dan ontsnapt de kostbare lucht. Als het gebak veerkrachtig aanvoelt en loslaat van de rand van de vorm, is het klaar.

Chocoladecakesandwiches met aardbeien

10 stuks

  • 50 gram patentbloem, 3 x gezeefd
  • ¼ tl bakpoeder, 3 x gezeefd
  • 35 gram cacao, 3 x gezeefd
  • 4 eieren
  • 110 gram fijne kristalsuiker
  • 50 gram boter, gesmolten
  • 250 ml double cream (alternatief: mascarpone en slagroom in de verhouding 1:2), licht opgeklopt
  • 175 gram aardbeien, in plakjes
  • poedersuiker, voor erbij

Verwarm de oven voor op 180 ⁰C/gasstand 4. Doe bloem, bakpoeder en cacao in een kom. Zet apart.

Klop eieren en suiker 8-10 minuten op in een keukenmachine (ik gebruikte de handmixer) of tot je een dikke massa hebt die is verdriedubbeld in volume. Zeef de helft van bloemmengsel in het eimengsel en spatel het erdoor. Doe het zelfde met de overige bloem. Spatel de boter erdoor. Schep eetlepels van het beslag ( 20 hoopjes) op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 8-10 minuten in de oven. Laat afkoelen op taartroosters.

Bestrijk de cakejes met de room, beleg de helft ervan met de plakjes aardbei en leg daarop de andere cakejes. Bestuif met poedersuiker en dien op.

  • Nederlanders zijn gewend aan gezoete slagroom. Bepaal zelf of je de double cream of het alternatief, slagroom met mascarpone iets bij wil zoeten.
  • Mijn bakplaat bleek niet groot genoeg om in één keer 20 cakejes op bakken. Ik heb het in twee keer moeten doen en dat ging gelukkig goed. Als je de oven op de hete lucht stand zet kan je in één keer twee bakplaten in de oven schuiven. Verlaag de temperatuur dan wel zo’n 20 graden.
  • Neem de moeite om de poedersuiker waarmee je de cakejes bestuift ook te zeven (ben ik vergeten), dan zien de sandwiches er nog mooier uit.
  • Gebruik de allerlekkerste Hollandse aardbeien die je te pakken kunt krijgen, niet die harde Spaanse exemplaren en geniet van dit Donna Hay recept.

Gepubliceerd met toestemming van Unieboek-Uitgeverij het Spectrum bv

DeelPin1Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Bloedworst met appel
Lunch

Bloedworst met appel op brood

Gebakken appel op brood
Lunch

Gebakken appel op brood

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

appel rondo
Gebak

Appel rondo; een heerlijke koek met verse appels

Pompoen cake met sinaasappel en rozijnen
Cake

Pompoencake met sinaasappel en rozijnen

smoothie met banaan
Specials

Smoothie met banaan

Appeltaart met peren
Taart

Appeltaart met peren en 5 spices – Het seizoen bij de koffie

Gevulde appels met vanillesaus
Nagerecht

Gevulde appels met vanillesaus

Reacties 2

  1. H. says:
    9 jaar geleden

    Heb ik het nu mis, of klopt het dat het “choclade” gedeelte ontbreekt?
    Verder klinkt dit wel heel lekker!

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen (Joke) says:
      9 jaar geleden

      Met excuses, cacao ontbrak inderdaad bij de ingrediënten.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Krieltjes
Specials

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Hou jij ook zo van krieltjes? Krieltjes zijn kleine aardappeltjes waarmee je veel meer kunt dan basic koken en bakken. Lekker om te variëren!

Check het recept of lees de info
Sucadelappen

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Gebraden kip

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

Recept in de picture

Viscurry in kokossaus
Curry

Viscurry in kokossaus

Ben je een liefhebber van de oosterse keuken en hou je van vis? Dan is het tijd voor een lekkere viscurry in kokossaus. Die moet je proeven!

Check het recept of lees de info
Bloedworst met appel

Bloedworst met appel op brood

Tarte Tatin van rode bietjes

Tarte Tatin van rode bietjes

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette
  • Margo Gielkens op Currysoep met courgette
  • Evie op Gezonde, zachte, lichtbruine bolletjes met lijnzaad
  • Redactie op Gebakken appel op brood
  • Lidy Schalekamp op Gebakken appel op brood
  • J de Clerck op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen