• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, maart 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Cake

Chocoladecakesandwiches met aardbeien – Donna Hay

door Redactie
in Cake, Recepten
0
2
Chocoladecakesandwiches met aardbeien - Donna Hay

Chocoladecakesandwiches met aardbeien – Donna Hay

Het nieuwe kookboek van Donna Hay, de basics, biedt een verzameling van de allerbeste recepten uit de How-to-Cook-columns die verschenen zijn in het donna hay magazine  Ze gaat terug naar de basis van haar kookstijl. Het zijn basisrecepten en -technieken die volgens haar en haar team medewerkers op het programma van elke kok zouden moeten staan. Bijvoorbeeld hoe je (how to) biscuitgebak maakt.

Nou ben ik eigenlijk meer van het koken dan van het bakken, maar omdat de eerste Hollandse (kas)aardbeien al weer verkrijgbaar zijn, maakte ik haar recept voor chocoladesandwichcakejes (van biscuitdeeg) met aardbeien. Had ik er echt lol in om alle (droge) ingrediënten wel drie keer te zeven? Nee. Maar ik heb het braaf gedaan en de chocoladesandwichcakjes werden zoals beloofd heerlijk fluffy. De chocoladesmaak is niet te overheersend in dit gebak, dus ook als je niet zo dol op chocolade bent, zullen de sandwiches je smaken.

Weetjes bij het recept:

Zeven – Biscuitgebak komt aan zijn lichte, luchtige textuur doordat er lucht in het beslag is gebracht; door bloem en bakpoeder drie keer te zeven weet je zeker dat het beslag genoeg lucht bevat.

Opkloppen – Om zo veel mogelijk lucht in je beslag te krijgen moet je suiker en eieren opkloppen tot het volume is verdriedubbeld.

Spatelen – Als je een grote metalen lepel gebruikt om de boter door bloem en het ei te spatelen, blijven de luchtbelletjes beter intact. Voelen – Gebruik nooit een prikker om te testen of je biscuitgebak gaar is, want dan ontsnapt de kostbare lucht. Als het gebak veerkrachtig aanvoelt en loslaat van de rand van de vorm, is het klaar.

Chocoladecakesandwiches met aardbeien

10 stuks

  • 50 gram patentbloem, 3 x gezeefd
  • ¼ tl bakpoeder, 3 x gezeefd
  • 35 gram cacao, 3 x gezeefd
  • 4 eieren
  • 110 gram fijne kristalsuiker
  • 50 gram boter, gesmolten
  • 250 ml double cream (alternatief: mascarpone en slagroom in de verhouding 1:2), licht opgeklopt
  • 175 gram aardbeien, in plakjes
  • poedersuiker, voor erbij

Verwarm de oven voor op 180 ⁰C/gasstand 4. Doe bloem, bakpoeder en cacao in een kom. Zet apart.

Klop eieren en suiker 8-10 minuten op in een keukenmachine (ik gebruikte de handmixer) of tot je een dikke massa hebt die is verdriedubbeld in volume. Zeef de helft van bloemmengsel in het eimengsel en spatel het erdoor. Doe het zelfde met de overige bloem. Spatel de boter erdoor. Schep eetlepels van het beslag ( 20 hoopjes) op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 8-10 minuten in de oven. Laat afkoelen op taartroosters.

Bestrijk de cakejes met de room, beleg de helft ervan met de plakjes aardbei en leg daarop de andere cakejes. Bestuif met poedersuiker en dien op.

  • Nederlanders zijn gewend aan gezoete slagroom. Bepaal zelf of je de double cream of het alternatief, slagroom met mascarpone iets bij wil zoeten.
  • Mijn bakplaat bleek niet groot genoeg om in één keer 20 cakejes op bakken. Ik heb het in twee keer moeten doen en dat ging gelukkig goed. Als je de oven op de hete lucht stand zet kan je in één keer twee bakplaten in de oven schuiven. Verlaag de temperatuur dan wel zo’n 20 graden.
  • Neem de moeite om de poedersuiker waarmee je de cakejes bestuift ook te zeven (ben ik vergeten), dan zien de sandwiches er nog mooier uit.
  • Gebruik de allerlekkerste Hollandse aardbeien die je te pakken kunt krijgen, niet die harde Spaanse exemplaren en geniet van dit Donna Hay recept.

Gepubliceerd met toestemming van Unieboek-Uitgeverij het Spectrum bv

Tags: ChocoladeFruitsandwichseizoen
DeelPin1Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Gefrituurde oesterzwammen
Hapjes

Gefrituurde oesterzwammen

Rösti
Bijgerecht

Rösti; aardappels op zijn Zwitsers!

witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree
Ovenschotel

Witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Venkeltaart met ham en kaas
Quiche

Venkeltaart met ham en kaas

Aardappelschotel met kip en koolraap
Hoofdgerecht

Aardappelschotel met kip en koolraap

gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten
Pastagerechten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Risotto met drie kazen
Risotto

Risotto met drie kazen

ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin
Ovenschotel

Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin

Reacties 2

  1. H. says:
    9 jaar geleden

    Heb ik het nu mis, of klopt het dat het “choclade” gedeelte ontbreekt?
    Verder klinkt dit wel heel lekker!

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen (Joke) says:
      9 jaar geleden

      Met excuses, cacao ontbrak inderdaad bij de ingrediënten.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Gefrituurde oesterzwammen
Hapjes

Gefrituurde oesterzwammen

Een lekkere snack uit de frituur? Maak eens gefrituurde oesterzwammen. Deze paddenstoelen geef je een heerlijk knapperig jasje! Proeven!

Check het recept of lees de info
Rösti

Rösti; aardappels op zijn Zwitsers!

witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Handige kooktips

eieren pellen
Kookschool

Eieren pellen

Waarom gaat eieren pellen de ene keer moeiteloos en lukt het de andere keer totaal niet. We leggen het uit en geven tips.

Check het recept of lees de info
onderdelen keukenmachine

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Janet Satnarain op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • kitty wal op Botersaus
  • Redactie op Griet grillen op de barbecue
  • Elise de Haan op Rendang van oesterzwammen en spitskool
  • Monique Aan op Rendang van oesterzwammen en spitskool
  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Carla Bos op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Benblom op Griet grillen op de barbecue
  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen