Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Citroen-gember siroop, warm in de winter, koud in de zomer

Maak je eigen citroen-gember siroop en gooi er een paracetamol in als je hoofd uit elkaar knalt of als je niet genoeg zakdoeken kan aanslepen. Het middel tegen de griepepidemie.

0 6.214

Citroen-gember siroop – Ziek, zwak, loopneus……… maak je eigen Citrosannetje! – Tenminste, maak je eigen citroen-gember siroop en gooi er een paracetamolletje in als je hoofd uit elkaar knalt, je niet genoeg zakdoeken kan aanslepen en die fikse verkoudheid jou dus ook getroffen heeft.

Heb je gewoon nergens last van, dan is het een lekkere warme winterdrank (aanlengen met heet water tuurlijk), een verfrissende koele zomerdrank (met koud water en ijsblokjes) of je gebruikt de siroop puur om door je yoghurt of over je sla te doen.

Ik schat dat ik met de 350 ml siroop die ik nu heb, met gemak twee liter citroenwater kan brouwen. De siroop is in een gesteriliseerde fles/pot ongeveer 1-2 maanden houdbaar.

Citroen-gember siroop

Hoe en met wat?

  • sap van 5 citroenen
  • 1 duimlengte verse gember, ongeschild kan, als hij dan maar wel goed gewassen is, anders ongeschild, in plakjes
  • 200 gram suiker
  • 300 ml water

Los de suiker op in het water op halfhoog vuur. Doe de stukjes gember en het sap van de citroenen erbij en laat het mengsel pruttelen totdat het ongeveer de helft geslonken is en licht stroperig wordt. Wanneer het mengsel afkoelt wordt de siroop dikker. Zeef de stukken gember eruit en doe de siroop terwijl hij nog warm is in een weckpot of weckfles. Doe de fles dicht, keer even om en klaar is je citrosannetje!

En dat ding dat drijft in het glas is steranijs. Smaakt naar….hoe kan het anders… anijs. Is een optie, hoeft niet, maar ziet er wel leuk uit en geeft net wat extra smaak aan je drankje.

Eet, eh drink lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer