- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Citroen-honing kip; smullen als bij de chinees

Citroen-honing kip; smullen als bij de chinees – Wij, en dan heb ik het over mijn gezin, zijn gek op chinees eten en iets te regelmatig vind je ons aan onze favoriete tafel bij ons favoriete Chinese restaurant. Als ik bel roept de mevrouw aan de andere kant van de lijn al ”ohja tafeltje 19”.  Ja ze kennen ons iets te goed en dat vind ik geen goed teken.

Geen probleem want wat zij kunnen kan ik toch ook en misschien zelfs nog wel lekkerder en ik vermoed zelfs een heel stuk gezonder. Daarom vandaag deze heerlijke citroen-honing kip. De kip en de saus bereid ik apart om ze later met elkaar te combineren. Door de citroen in de saus krijgt de kip iets heel lekker fris, een resultaat om je vingers bij af te likken. Tafeltje 19 laten wij voortaan wel vrij voor anderen.


Citroen-honing kip

voor 4 personen

Snijd de kipfilet in blokjes en doe ze in een ruime ziplock-zak. Doe hierbij de sojasaus, de rijstazijn, 1 eetlepel citroensap en de ketjap. Schuif de zak dicht en schud nu tot al de kip goed gemengd is met de marinade. Laat zo zeker 15 minuten liggen, maar langer mag ook.

Verwijder bij zowel de paprika als de jalapenopeper de zaadlijsten en zaadjes en snijd de paprika en peper in kleine stukjes. Roer in een kom de bouillon, het citroensap, de honing, de maizena, de citroenrasp en de gember goed door elkaar.

Verhit in een pan de olijfolie en bak hierin de kipfilet (zorg dat de marinade achterblijft in de zak en niet meegaat in de pan). Als de kipfilet bijna gaar is voeg dan de paprika en jalapenopeper toe en bak deze even mee. Schep de kip, paprika en peper nu uit de pan met een schuimspaan.

Giet het bouillonmengsel nu in de pan en laat deze zachtjes indikken, proef en voeg eventueel extra citroen of honing naar smaak toe. Wil je nog iets meer pit dan zou je nu zelfs een eetlepel srirachasaus kunnen toevoegen.

Als de saus de gewenste dikte heeft bereikt voeg je de kip weer toe en schept hem om zodat hij goed bedekt wordt met de saus.

Serveer met rijst en bestrooi met wat ringetjes van de lente-ui en sesamzaad.

Tafel lekker !!