Bavaroise, door velen wordt het als moeilijk gezien. Zodra we eieren moeten gaan splitsen zijn we niet meer geïnteresseerd. Maar toch is de bavaroise een heerlijk luchtig dessert en zeker als je daar citroen bij gaat gebruiken. Proef de zomer zon op je bord.
- 1 deciliter citroensap
- 6 eieren
- 225 gram suiker
- 2,5 deciliter rijnwijn
- 8 gram gelatine
- 2 deciliter slagroom
Splits de eieren in dooiers en witten. Klop de eidooiers met de suiker totdat ze licht van kleur en schuimig zijn. Voeg onder kloppen het citroensap en de rijnwijn toe. Verwarm op zacht vuur, onder voortdurend roeren, het mengsel totdat de crème dikker wordt. Week ondertussen de gelatine in wat water en voeg ze bij de crème. Roer totdat alle gelatine is opgelost. Laat onder af en toe roeren afkoelen. Klop de eiwitten stijf en roer de massa, als ze begint te geleren door de eiwitten. Schenk de crème in een bavaroise vorm en laat hem in de koelkast opstijven. Klop de slagroom met wat suiker stijf en garneer hier de bavarois mee.