Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Citroensorbetijs

0 570

Heb jij het ook zo warm? Dit sorbetijs helpt je aan de nodige verfrissing. Je kunt het zowel met als zonder ijsmachine maken. Probeer ook eens andere fruitsoorten.

  • 10 citroenen
  • 2 eiwitten van verse scharreleieren
  • 250 gram suiker
  • 125 milliliter water

Boen 2 citroenen schoon onder lauw water, dep ze droog en rasp de schil dun, alleen het geel, af. Halveer alle citroenen en pers ze uit. Voor het recept is 500 ml citroensap nodig, pers eventueel nog meer citroenen uit.

Verwarm water, suiker en citroenrasp al roerend, tot de suiker is opgelost en breng het zonder roeren aan de kook. Neem de pan van het vuur en laat de siroop afkoelen. Roer het citroensap erbij. Klop de eiwitten tot zachte pieken, roer de helft bij het citroensapmengsel tot geen eiwit meer zichtbaar is. Spatel de rest van het eiwit luchtig erdoor. Schep het mengsel in een platte (metalen) bak en vries het mengsel minstens 3 uur in en schep elk half uur het steeds harder wordende mengsel in een kom en klop het los. Of gebruik een ijsmachine, volg hierbij de gebruiksaanwijzing van de machine voor de juiste bereidingswijze en bereidingstijd. Serveer het ijs, of schep het in een afsluitbaar bewaarbakje en zet het tot gebruik in de vriezer.

Het is extra leuk om deze sorbet te serveren in de schil van een citroen.

Je kunt dit sorbetijs ook maken van ander fruit.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer