Hollandse garnalen, ik kan ervan blijven eten. Gewoon een lepel van die prachtige garnaaltjes. Geen sausjes, geen toestanden, nee helemaal puur. U gaat me nu misschien als hopeloos ouderwets bestempelen. Immers op verjaardagen bij ouderen zie je nog regelmatig dat schaaltje garnalen op tafel staan. Noem het ouderwets of noem het trendsetter, de Hollandse garnaal mag altijd zo in een schaaltje op tafel. Toastje erbij voor de liefhebber en echt je geniet!
Promotie of passie
O ja, we kregen enige tijd geleden een uitnodiging om aanwezig te zijn bij het duiken naar de gouden garnaal. Uhmm.. hoor je me denken? Als eerste ben ik voorstander van promotie voor de echte Hollandse garnalen. Er is echter geen betere promotie dan het verhaal van iemand met passie voor z’n vak en, niet te vergeten de liefde van de persoon die je ze voorschotelt. De gouden garnaal mag je echt overslaan als er passie aanwezig is van de garnalenvisser tot de kok die ze je serveert. Chris is zo iemand die echt een hart heeft voor pure Hollandse vis. Hij heeft geen winkel want overdag is hij mosselen vissen. Eenmaal thuis zorgt hij dat jij kunt genieten van echte Hollandse vis. Chris vroeg me om de machinaal gepelde Hollandse garnalen eens te proberen, en met deze prachtige Hollandse garnaaltjes ga ik natuurlijk graag aan de slag.
Kwaliteit
De garnalen waar we het hier over hebben zijn ook nog eens echt Hollands. Ze worden hier gevangen, hier verwerkt, machinaal gepeld en tegelijkertijd vrij van conserveer middelen. Veel garnalen worden ook ingevroren om in andere landen (met lage loonkosten) gepeld te worden. Niets van dit alles, deze garnalen zijn puur Hollands.
Yoghurt; vers, geliefd en super veelzijdig
Gewoon yoghurt. Dat is naast lekker ook heel veelzijdig. Van fris ontbijt tot heerlijke baksels, frisse salades en feestelijke desserts.
Recepten met Hollandse garnalen
Kleine garnaaltjes met een heerlijke, romige, zoete smaak. Lekker Tafelen heeft de lekkerste recepten met Hollandse garnalen verzameld!
Coole salade van Hollandse garnalen
Cool vanwege de smaak, en koel vanwege de temperatuur. Deze salade serveer je in de achtertuin als fris tussendoortje maar ook op een toastje bij de borrel of als voorgerechtje bij een etentje met je vrienden. Het fijne van deze salade is de eenvoud, en niet te vergeten, deze salade kun je van te voren bereiden waardoor je tijdens het diner zelf ook mee kunt genieten van een lekker wijntje.
- 250 gram Hollandse garnalen
- 250 gram Bleekselderij, in maantjes gesneden
- 1 theelepel bieslook, gesnipperd
- 1/2 theelepel limoensap
- 1/4 theelepel limoenrasp
- 1 theelepel verse dille, fijngehakt
- 1 1/2 eetlepel mayonaise
- 1 1/2 eetlepel zure room
- 1/4 theelepel mosterdpoeder
- zout
- zwarte peper
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Meng de mayonaise met de zure room en het limoensap. Breng op smaak met dille, bieslook, limoenrasp, mosterdpoeder en wat zout en zwarte peper. Schep er de bleekselderij en de garnalen door.
Tip 1: Serveer eens in een halve citroen of in de schil van een grapefruit, aangevuld met een blaadje sla. Zie foto
Tip 2: Voor een optimaal resultaat zorgt u dat de gesneden bleekselderij gelijk is aan de maat van de garnalen.