Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Cottage cheese pannenkoekjes

Cottage cheese pannenkoekjes: Pannenkoekjes boordevol gezonde eiwitten en ook nog eens super lekker. Ze zijn bij vele gelegenheden te serveren, of het nu ontbijt, de lunch of s ’avonds als lekker hapje bij een glaasje bier of wijn is, deze pannenkoekjes zijn er voor geschikt.

Cottage cheese ook wel hüttenkäse genoemd is een witte korrelige kaas die wordt verkocht in potjes.  Het heeft veel weg van ricotta wat smaak en structuur betreft, het bevat alleen veel minder calorieën en veel meer eiwitten.

Cottage cheese:

  • 12,8 gram eiwit
  • 4,2 gram vet

Ricotta:

  • 9,5 gram eiwit
  • 15 gram vet

Cottage cheese is in Nederland naar mijn mening een beetje ondergewaardeerd, de mensen kennen het niet en weten niet goed wat ze er mee kunnen maken. De toepassingen zijn erg veelzijdig, het kan gebruikt worden als broodbeleg, in gebak maar ook erg lekker in de pasta of een salade. Je ziet dat er mogelijkheden genoeg zijn om een keer Cottage cheese op tafel te zetten. Ik gebruik het vaker als vervanging van ricotta, al zullen de Italianen het me niet in dank afnemen!

Varieer met het beleg

Cottage cheese pannenkoekjes
Cottage Cheese pannenkoekjes

Ik serveerde ze met een tomaten/avocado salsa maar ze zijn ook erg lekker met een plakje gerookte zalm, uitgebakken bacon of een lekkere chutney. En stiekem vind ik ze zonder iets erop ook erg lekker, zeker als ze net uit de pan komen en zo’n lekker knapperig randje hebben. Wanneer je de cottage cheese pannenkoekjes als borrelhapje serveert raad ik aan om ze kleiner te bakken zodat ze handzamer zijn om te eten.

Cottage Cheese pannenkoekjes

Ontbijt of lunchgerecht voor 4 personen

  • 200 gram cottage cheese
  • 1 ei
  • Snufje nootmuskaat
  • Rasp halve citroen
  • 50 gram geraspte kaas
  • 50 gram bloem
  • Zout
  • Peper
  • Olijfolie om in te bakken

Klop de cottage cheese los met het ei, voeg er de bloem aan toe en roer door. Voeg er de rest van de ingrediënten aan toe en meng alles door elkaar. Verwarm in een koekenpan een klein beetje olijfolie. Schep een eetlepel van het mengsel in de pan en verdeel dit voorzichtig tot een platte cirkel. Bak zo meerdere pannenkoekjes per keer in de pan, zorg ervoor dat de pannenkoekjes voldoende ruimte hebben om mooi te kunnen bakken. Ik haalde uit dit recept 8 Cottage Cheese pannenkoekjes.

Tafel lekker!

Printen



Cottage cheese pannenkoekjes

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.