Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Cranberry compote; Dat mag echt niet uit een potje komen!

0 6.559

Mensen zijn echt volledig in paniek wanneer ze misgrijpen in de supermarkt naar potjes cranberry compote. Ze hebben ergens een recept opgepikt en daar hoort cranberry compote bij. Kun je dat vervangen? Ja, natuurlijk kun je dat vervangen. Wel eens gehoord van verse cranberry’s  Neem van mij aan, het maken van een cranberry compote is net zo makkelijk als het koken van een ei. Voordeel? Jazeker, je kunt het nu aanpassen aan je eigen smaak! De cranberry compote past uitstekend bij wildgerechten, maar ook bij gegrild of geroosterd vlees.

Voor het zelf maken van een compote heb je verse cranberry’s nodig. Hoeveel? Zoveel als jij denkt dat je nodig hebt voor je compote. De rest heb je waarschijnlijk al in je keukenkastje staan.

Cranberry Compote

 

  • 500 gram verse cranberry’s
  • 150 ml. rode port
  • 80 gram suiker
  • sap van een halve citroen
  • geraspte schil van 1 citroen

Breng de port in een steelpan aan de kook. Voeg suiker, citroensap en citroenrasp toe. Voeg de cranberry’s toe en blijf roeren tot de bessen open knappen. De compote is klaar zodra het een gelei achtige substantie is. Voeg eventueel naar smaak nog wat suiker toe.

Tip: De port kun je vervangen door elke willekeurige vloeistof. Water kan, maar bijvoorbeeld ook sinaasappelsap. Meng er stukjes mandarijn of sinaasappel door. Durf te variëren.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer