Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Croutons voor soep of salade; zo makkelijk zelf te maken

Croutons voor soep of salade; zelf maken is zoveel lekkerder en een mooie manier om voedselverspilling tegen te gaan, maak ze zelf van je oude boterhammen.

Croutons voor soep of salade; zo makkelijk zelf te maken  In ieder supermarkt zijn ze te vinden, in kleine cellofaan zakjes ergens in de schappen bij de soepen en iedere keer vraag ik me echt weer af; Waarom ?? Waarom zou je ze niet zelf maken, er is niks zo eenvoudig als zelf croutons maken en zelfgemaakte croutons in je soep of door je salade brengen je gerecht echt naar een heel ander level, het geeft je gerecht zoveel meer.

Daarnaast is zelf croutons maken een mooie manier om voedselverspilling tegen te gaan want het best kun je oud brood gebruiken. Dus heb je nog wat sneetjes liggen snijd ze in blokjes en maak er croutons van, als je ze in een afgesloten bakje bewaard blijven ze zeker een week lekker knapperig.

Croutons voor soep of salade; zo makkelijk zelf te maken

  • 5 sneetjes (oud) brood
  • 30 ml olijfolie
  • 30 gram gesmolten boter

Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd de sneetjes brood in blokjes, je kunt er voor kiezen de korstjes eerst eraf te snijden maar ik laat ze meestal zitten. Zeker in de korstjes van brood zit nog meer smaak.
Doe de blokjes brood in een kom en schenk hier de olie en de boter over. Roer even flink om zodat al het brood bedekt is met de olie en boter.

Croutons

Je zou ze nu kunnen bakken maar liever nog geef je ze wat extra smaak mee ik koos voor de volgende extra smaakmakers.

  • 1/2 tl zeezout
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1 geperste teen knoflook
  • 10 gram geraspte Parmezaanse kaas

Doe de kruiden bij het brood in de kom en schud of roer alles flink door elkaar. Neem een bakplaat en leg hierop een stukje bakpapier. Verdeel hierover het brood, zorg dat ze blokjes brood niet op elkaar liggen. Schuif het bakblik in de voorverwarmde oven en bak 10 minuten. Schep na 10 minuten de croutons even om en bak ze vervolgens nog 10 minuten.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

X