• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, mei 23, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Ontbijt en lunch

Cubano een fors belegd broodje van onder de grill

Samantha door Samantha
in Ontbijt en lunch, Recepten
0
3
Cubano

Cubano een fors belegd broodje van onder de grill

De Cubano is een heerlijk Cubaans broodje, besmeerd met een saus van mayonaise gemengd met mosterd en vervolgens belegd met gegrild varkensvlees, schijfjes augurk, Zwitserse kaas en een lekkere ham, afgemaakt onder de grill. Dit broodje is in heel Amerika inmiddels een begrip, wereldwijde bekendheid kreeg dit broodje echter pas toen chef kok Carl Casper hem, in de film “Chef”,  in zijn restaurant on wheels “El Jefe” ging verkopen.

Dit broodje ziet er zo lekker uit, deze zou ik beslist zelf maken. Voor het avondeten zou dat helaas niet meer lukken want al snel bleek dat om je gegrilde varkensvlees goed op smaak te krijgen je hem het beste een dag van te voren al zou moeten marineren en dit lekker een hele nacht laten intrekken.

Maar…….ik had geluk want toen ik bij de slager was om wat lekkere ham te halen bleek dat hij net klaar was met het snijden van “roasted pork” dus in plaats van zelf aan de slag te gaan met een stuk varkensvlees om deze vervolgens te grillen, nam ik bij mijn slager 400 gram van deze “roasted pork” mee. Vraag er even naar bij je slager misschien heeft ook hij deze al klaar liggen en hoeft hij hem alleen nog even voor je te snijden en anders stel je het genieten gewoon een dagje uit, een heerlijk vooruitzicht toch. Vraag je slager dan om een stuk ontbeende varkensschouder (procureur), lees hieronder het orginele recept voor de overige ingrediënten en bereidingswijze en maak zo je “roasted pork” zelf.

De start van een Cubaans avontuur

Ham en “roasted pork” had ik dus inmiddels en gelukkig lag er ook nog een stukje Gruyère in de koelkast, mayonaise en mosterd ook altijd binnen handbereik en wie heeft er nou geen augurken in de koelkast staan. Nog snel een broodje halen (een echt Cubaans broodje is hier helaas niet te krijgen dus koos ik voor een baquette), grill aan en mijn Cubaanse avontuur kan beginnen.

Terwijl ik aan het smeren en grillen ben sta ik gewoon even in “El Jefe” en kreeg bijna de neiging een heuse foodtruck aan te schaffen, want echt dit is zo eenvoudig, zo leuk en naar later bleek ook nog eens ontzettend lekker.

Wat heb je precies nodig, hoewel precies in dit geval een relatief begrip is, want je belegd dit broodje natuurlijk net zo lekker dik als je zelf wil, liever meer kaas, gewoon doen, liever meer ham, waarom niet, leef je uit en geniet ervan net zoals Carl Caspers klanten en inmiddels ook mijn gezin hebben gedaan.

Roasted pork volgens het orginele recept van “El Jefe”

  • 180 ml extra-virgin olijfolie
  • 50 gram fijngesneden koriander
  • 1 tl rasp van sinaasappel
  • 180 ml verse sinaasappelsap
  • 125 ml cup verse limoensap
  • 5 gram fijngesneden mint
  • 8 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 el Oregano
  • 2 tl komijn
  • zout en peper
  • 1 kg aan één stuk ontbeende varkensschouder

Roer in een kom alle ingrediënten behalve de zout, peper en vlees. Voeg als laatste 1 tl zout en 1 tl peper toe. Doe dit mengsel in een redelijk grote hersluitbare zak en doe het vlees hierbij. Sluit de zak en schud tot het vlees compleet is bedekt met de marinade. Leg in een ovenschaal en laat een nacht in de koelkast staan.

Verhit de oven naar 220 graden en plaats een rooster op een bakplaat met een opstaande rand. Neem het vlees uit de zak en verwijder de marinade. Rol het vlees op en bind hem met kooktouw zodat er een mooie rollade ontstaat. Kruid af met wat zout en peper en plaats op het rooster in de oven.

Rooster het vlees voor 30 minuten, totdat hij lichtbruin kleurt. Verlaag nu de oventemperatuur naar 190 graden en rooster nog 1,5 uur. Neem uit de oven en laat nog 30 minuten rusten. Verwijder het touw en snijd in mooie plakken.

En dan is het nu tijd geworden voor de Cubano !!

  • 4 baquette/stokbroodje/pistolet
  • 4 el mayonaise
  • 4 el mosterd
  • gegrild varkensvlees (roasted pork)
  • 4 augurken
  • 250 gram Zwitserse kaas
  • 200 gram gekookte ham

Leg alle ingrediënten gesneden klaar voor je begint met beleggen. Meng in een kommetje de mayonaise met de mosterd.

Snijd je broodje overlangs doormidden, bestrijk beide zijden van het broodje met het mayonaise/mosterdsausje. Leg hierbovenop het gegrilde varkensvlees, vervolgens de augurk, de kaas en als laatste de ham. Doe de andere helft van het broodje hier weer bovenop en smeer beide kanten van het broodje licht in met wat boter en plaats hem op de hete grill.

Verhit net zo lang tot de kaas is gesmolten, ga lekker zitten en geniet !!!

DeelPin6Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

oven gegaarde zalm in roomsaus
Visgerechten

Ovengegaarde zalm in roomsaus

Geplette krieltjes uit de oven
Bijgerecht

Geplette krieltjes uit de oven

hollandaise saus
Kookschool

Hollandaise saus ( met foto-instructie )

Aardappels van de barbecue
Bijgerecht

Aardappels van de barbecue

Cheesecake met frambozen
Nagerecht

Cheesecake met frambozen

Pannenkoek met aardbei
Ontbijt en lunch

Aardbei pannenkoek

Risotto met snijbonen en blauwe kaas
Risotto

Risotto met snijbonen en blauwe kaas

Forel pakketje
Visgerechten

Forel pakketje uit de oven

Reacties 3

  1. Werner says:
    3 jaar geleden

    Naar mijn insziens komt er helemaal geen mayonaise aan te pas in de film.
    1 kant wordt besmeerd met mosterd en dat is alles.
    Daarna wordt het broodje belegd en de andere helft er bovenop en dan onder de contactgril.
    Wij Hollanders denken dat overal mayonaise op moet maar dat doet afbreuk aan de smaak van het broodje.

    Beantwoorden
  2. Cesar says:
    4 jaar geleden

    Je roasted pork recept is helemaal verkeerd
    Voor een correct recept zoek: “reddit jon favreau bone in pork shoulder” dit is geplaatst door de originele acteur in samenwerking met de food stylist van de film “chef”

    Beantwoorden
  3. Nakita Arnouts says:
    5 jaar geleden

    jammer dat je nog een paar dingen vergeet in de film komt de bakbanaan voor de sinaasappel in stukjes limoen en citroen en het pureren van de marinade omdat je dan een veel betere smaak krijgt hun gebruiken geen kook-touw je ziet de schouder er namelijk met een groene marinade in gaan.
    dat zou je weten als je de film gekeken hebt.

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Aardappels van de barbecue
Bijgerecht

Aardappels van de barbecue

Deze gekookte aardappels van de barbecue kunnen altijd op het barbecuemenu. Niet moeilijk en je kunt ze vooraf prima klaarmaken.

Check het recept of lees de info
barbecue recepten

Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer

waterijs

Waterijs; 6 heerlijke varianten met vers fruit om zelf te maken

Courgette

Courgette; lekker, gezond en veelzijdig!

Recept in de picture

oven gegaarde zalm in roomsaus
Visgerechten

Ovengegaarde zalm in roomsaus

Dit moet je proeven! Ovengegaarde zalm in roomsaus. De saus is zacht kruidig en vol van smaak. Het recept kun je ook in een koekenpan maken.

Check het recept of lees de info
Geplette krieltjes uit de oven

Geplette krieltjes uit de oven

hollandaise saus

Hollandaise saus ( met foto-instructie )

Handige kooktips

hollandaise saus
Kookschool

Hollandaise saus ( met foto-instructie )

De klassieke hollandaise saus is weer helemaal terug van weggeweest en wij snappen wel waarom. Met deze instructies lukt hij ook bij jou!

Check het recept of lees de info
Zachte broodjes bakken

Zachte broodjes bakken

zelf hamburgers maken

Zelf hamburgers maken; Met tips voor de lekkerste kruiden

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi
  • Hein op Pizza met wilde spinazie en haloumi
  • Connie Derks op Crispy bloemkool nuggets
  • Jellie op Crispy bloemkool nuggets
  • Elise de Haan op Zuurkool met salami en paprika
  • Mirrin op Zuurkool met salami en paprika
  • RInr op Botersaus
  • Redactie op Stifado; Griekse stoofpot van rundvlees

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen