Met alle ingrediënten en specerijen die tegenwoordig verkrijgbaar zijn kun jij heel goed deze eenvoudige maar verrukkelijke curry maken. Verrassen aan tafel en dat binnen een half uurtje.
- 8 kipfilets
- 2 uien, in kwarten
- 400 ml. kokosmelk
- 400 gram tomatensaus
- 1 kaneelstokje
- 4 kruidnagels
- 4 kardemompeulen
- 1 eetlepel currypoeder
- 1 theelepel geraspte gember
- 1 theelepel knoflook, uit de pers
- zout en peper
- 1 eetlepel olijfolie
Bestrooi de kipfilets met zout en peper. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de kipfilets op half hoog vuur even aan. Haal de kip uit de pan en houd warm.
Fruit de ui even glazig en voeg de knoflook en de gember toe. Bak even kort mee en roer er ondertussen de currypoeder door.
Doe de kipfilets terug in de pan en voeg de tomatensaus, kokosmelk, kardemompeulen, kruidnagels en kaneelstokje toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat het geheel op laag vuur zo’n 20 minuten zachtjes sudderen tot de kip volledig gaar is.
Serveer met een geurige basmatirijst en geef er een verse salade bij.
Ik had vandaag de curry klaargemaakt ,n echte aanrader ,heerlijk !!!
Daar worden we blij van! Superleuk dat je dat deelt Mieke!