Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Curry met zoete aardappel en kip

Er zijn soms momenten dat het maken van je eigen curry niet zo goed wil. Omdat er ingrediënten in een currypasta-recept zitten die je niet in je omgeving kunt kopen of omdat gewoonweg de tijd er niet is. Maar wat is dan een goed alternatief?

0 1.988

Curry met zoete aardappel en kip – Op LekkerTafelen vind je mooie recepten om zelf je eigen curry te maken zoals deze heerlijke Indiase Mughal curry met cashewnoten. Helemaal vers en zo hoort het eigenlijk ook. Er zijn echter soms ook momenten dat het maken van je eigen curry niet zo goed wil. Omdat er ingrediënten in een currypasta-recept zitten die je niet in je omgeving kunt kopen of omdat gewoonweg de tijd er niet is. Maar wat is dan een goed alternatief?

In de meeste currypasta’s zitten veel toevoegingen om ze langer houdbaar te maken wat de smaak niet ten goede komt. Een currypasta uit de supermarkt raad ik dan ook af. Er is echter een goed alternatief, de currypasta’s van Mae Ploy. Deze echte Thaise curry’s zijn namelijk zonder extra toevoegingen om het langer houdbaar te maken, zonder kleurstoffen en zonder smaakverbeteraars (bv. MSG). Eigenlijk zijn het alleen pure ingrediënten, en daar houden we van. Je kunt deze currypasta’s kopen bij de grotere toko’s en via internet. Gele currypasta leent zich voor ontzettend veel recepten en variaties.

Voor dit recept is de gele currypasta gebruikt van Mae Ploy. Deze heeft een wat mildere smaak en geurt heerlijk. Zodra je het dekseltje van de pot haalt komen er zoveel geuren op je af. Als eerste ruik je de foelie, kardemom en knoflook en daarna volgen nog veel meer heerlijke specerijen. Je zou bijna alleen al voor de geur een potje kopen.

Onderstaand recept is erg geschikt als gezonde maaltijd. Dit omdat er weinig vetten en suikers inzitten. En door gebruik te maken van zilvervliesrijst i.p.v. gewone witte rijst krijg je meer vezels binnen.


Curry met zoete aardappel en kip

De ingrediënten zijn voor 1 persoon.

  • 125 gram gekookte zilvervliesrijst
  • 1 hele ui
  • 120 gram zoete aardappelgele currypasta van Mae Ploy
  • 1 tomaat
  • 100 gram boontjes
  • 0.5 el zonnebloemolie
  • 1 tl gele currypasta
  • 0.3 l kippenbouillon
  • 90 gram kipfilet
  • 1 tl citroensap
  • 1 tl vissaus
  • 1 tl bruine suiker

Dit is hoe je deze curry maakt.

Kook als eerste de rijst volgens de verpakking. Snij de top en kontjes van de ui af en verwijder de schil. Snij de ui in halve ringen. Schil de zoete aardappelen en snij deze in kleine blokjes van ongeveer 2 cm. Snij de tomaat in kleine blokjes en de boontjes in stukjes van ongeveer 3 cm.

Zet je wok op het gasfornuis en verhit hierin de zonnebloemolie. Als de olie gaat walmen is je wok warm genoeg. Fruit hierin de ui aan zodat deze mooi zacht word maar pas op dat deze niet verbrand. Voeg dan de currypasta toe en bak deze ongeveer 1 minuutje mee. Voeg nu de kippenbouillon toe en dan de blokjes van zoete aardappel. Zet je vuur zachter en laat dit 5 minuten pruttelen. In de tussentijd kun je de kipfilet in kleine stukjes snijden. Als de 5 minuten voorbij zijn kun je de kip toevoegen en laat ook deze 5 minuten meekoken. Na weer 5 minuten voeg je de boontjes en tomaat toe en ook deze laat je weer 5 minuten meegaren. Als de kip en zoete aardappel gaar zijn voeg je het citroensap, de vissaus en de bruine suiker toe. Roer het nog even goed door en je curry is klaar!

Tip: Voor wat variatie kun je de curry ook eens serveren met naan i.p.v. rijst.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer