Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Curry van aubergine met varkensvlees

0 589
  • 2 aubergines
  • 250 gram sperziebonen
  • 2 Spaanse pepers
  • 120 gram gesneden bamboescheuten
  • 600 gram speklapjes (zonder zwoerd)
  • 2 el olie
  • 2 el rode curry pasta
  • ½ liter water
  • 2 el Thaise vissaus
  • 1 el citroensap
  • 1 tl bruine suiker
  • 5 takjes basilicum

Was de aubergines, snij de groene steelaanzet er af en snij de aubergine in blokjes.
Maak de sperziebonen schoon en snij deze in stukjes.
Was de Spaanse pepers. Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snij deze in hele kleine stukjes.
Snij de speklapjes in kleine blokjes.
Verhit de olie in een wok of grote koekenpan en fruit hierin de rode curry pasta ± 2 à 3 minuten. Voeg het vlees toe en bak dit 5 à 7 minuten omscheppend mee. Stukjes Spaanse peper toevoegen en heel even – ± 1 minuut – meebakken.
Water toevoegen en alles aan de kook brengen. Warmtebron laag zetten.
Bamboescheuten goed laten uitlekken. Aubergineblokjes en sperziebonen erbij. Alles weer aan de kook brengen en ± 10 minuten zacht laten koken. Controleer even of de sperziebonen beetgaar zijn. Op smaak maken met vissaus, citroensap en suiker. Basilicumblaadjes fijn snijden en toevoegen.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer