Recepten om zelf te maken



Curry van kip en aubergine

Curry van kip en aubergine

Curry van kip en aubergine – De aubergine is een groente die vaak wordt gekocht en gegeten maar waar, naar mijn mening, nog te weinig mee wordt gevarieerd. Meestal is het in plakken snijden en hup de grillpan in, en hoewel dit heerlijk is willen we toch ook wel eens wat anders. Een aubergine is echt veelzijdiger dan je misschien zou denken. Vervang je lasagnebladen eens voor plakken aubergine,  rol ze op met een lekkere vulling, vul ze en bereid ze verder op de barbecue of maak er bijvoorbeeld een curry mee. Dit laatste deed ik onlangs en de uitkomst was meer dan geslaagd. Een goed gevulde curry met kip, veel kruiden om er een vleugje Midden-Oosten in te verstoppen en natuurlijk de aubergine.

Kippendijen vs kipfilet

Meestal zijn kippendijen prima te vervangen door kipfilet, in dit recept raad ik dat echter niet aan, door dat het gerecht toch wel even op het vuur staat wordt kipfilet veel sneller droog, kippendijen daarentegen blijven lekker mals.

Curry van kip en aubergine

Voor 4 personen

  • 1 el olijfolie
  • 1/2 tl mosterdzaad
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 2 cm gember
  • 600 gram kippendijen
  • 2 aubergines
  • 1/2 rode peper

  • 2 tl komijn
  • 2 tl koriander
  • 1 tl garam masala
  • 1 tl kurkuma
  • 4 tomaten (ontveld)
  • 1 el tomatenpuree
  • 225 ml kippenbouillon
  • 10 gram verse koriander

Snijd de ui in grove stukken. Snijd de gember in dunne plakjes. Verwijder uit de rode peper de zaadjes en zaadlijsten en snijd deze zeer fijn. Snijd van de aubergines de boven- en onderkant af en snijd de aubergine vervolgens in blokjes. Meng de komijn, koriander, garam masala en de kurkuma. Snijd de tomaten in kleine blokjes.

Voor het ontvellen van een tomaat maak je met een scherp mes een kruis in de onderkant van de tomaat. Dompel hem vervolgens 10 tellen in kokend water en leg hem dan in een bak ijswater.

Verhit in een pan de olie, zodra de olie warm is voeg je de mosterdzaadjes toe. Zodra ze beginnen te poppen voeg je de ui en de rode peper toe en bak je deze tot de ui glazig is. Voeg nu de kippendijen toe, knijp de knoflook uit boven de pan en voeg de gember toe.

Bak tot de kip mooi bruin is en voeg dan het kruidenmengsel toe. Schep even om en voeg dan de tomatenpuree, de aubergine, de tomaten en de bouillon toe. Breng opnieuw aan de kook en zet dan het vuur laag. Laat met de deksel op de pan een half uur sudderen of totdat de aubergine zacht is. Neem dan de deksel van de pan en laat de saus verder indikken. Zodra de saus mooi dik is is de curry klaar.

Strooi was verse koriander over de curry van kip en aubergine en serveer met rijst, couscous of geraspte bloemkool (bloemkoolrijst).

Tafel lekker !!!


Meer over vergelijkbare onderwerpen
auberginecurrykippendijenoosters

Koken van het seizoen



Je las: Curry van kip en aubergine

2 comments

Schrijf een reactie
  1. Teekay
    Teekay 23 mei, 2017, 11:02

    Ik vond de curry van aubergine en kip best lekker, maar het had van mij iets pittiger gemogen.
    Bij de benodigdheden stond een rood pepertje, maar er wordt nergens gezegd wanneer dat in de pan moet. Ik heb het maar na de knoflook en gember gedaan.

    Reply this comment
    • Samantha Roelofs
      Samantha Roelofs Author 23 mei, 2017, 15:51

      Hoi Teekay, ikzelf heb de peper toegevoegd tegelijk met de ui maar per abuis dit vergeten te vermelden in het recept, ik zal het gelijk even aanpassen. Mocht je de volgende keer iets meer pit willen dan kun je ofwel een hele peper toevoegen ofwel de zaadjes en zaadlijsten niet verwijderen.

      Reply this comment

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*