Recepten om zelf te makenDe ‘vergeten’ Italiaan

De ‘vergeten’ Italiaan

Door de eenvoud is de Italiaanse keuken bekend geworden. Bij mij, omdat de gerechten snel klaar te maken zijn én lekker. Een paar basis ingrediënten in huis en je kan alle kanten op.

Een minder bekend gerecht is gnocchi. Gemaakt van aardappelen. Ik heb wel eens gehoord dat Nederlanders deze wel eens willen bakken. Maar dat is niet de bedoeling, gewoon even koken is voldoende. Een lekker recept is gnocchi met ricotta, tomaten, basilicum en rode ui. Smullen!

Voor 4 personen:

  • 1000 gram gnocchi
  • 1 rode ui in dunne ringen
  • 125 gram ricotta
  • Gemengde sla
  • Olijfolie
  • Verse basilicum
  • 6 tomaten

De gnocchi kan je kant en klaar kopen bij de supermarkt of bij de speciaalzaak. De gnocchi kook je totdat het gaat drijven, dat is ongeveer na twee minuten. Tomaten in parten snijden en mengen met de rode ui, basilicum, een beetje olie en zout en peper naar smaak. Ik zelf vind het lekker om er ook wat sla doorheen te mengen, maar je kan het er ook naast serveren. De gnocchi op de borden, het mengsel eroverheen en twee á drie theelepels ricotta erop. Voila! Binnen 20 minuten heb je een lekker en gezond zomer gerecht op tafel.

Heb je geen gnocchi in huis? Deze variant is ook heerlijk op alle soorten pasta’s!


Meer over vergelijkbare onderwerpen
HoofdgerechtenRecept


Vraag, tip of opmerking? Laat het ons weten in het reactieveld hieronder! Ga in gesprek over dit onderwerp of recept en krijg antwoord van de schrijver zelf. Deel ook gerust jouw recept of variatie. Een foto uploaden kan ook.


Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Je kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*