Recepten om zelf te maken



Drie desserts van schuimpjes; Gooi je overtollige eiwitten niet meer weg!

Drie desserts van schuimpjes; Gooi je overtollige eiwitten niet meer weg!

Drie desserts van schuimpjes – Met schuimpjes en een beetje fantasie maak je de lekkerste desserts.

Schuimpjes heb ik regelmatig op voorraad staan. Ze zijn lekker bij een kop koffie of thee maar ook om te gebruiken in een heerlijk dessert. De smaak is zeer neutraal dus je kan er vele kanten mee op.

Vaak heb ik na het koken of bakken eiwitten over omdat het recept om dooiers vroeg. Nu kun je die weggooien maar dat vind ik dan zonde. Daarom klop ik er vaak wat schuimpjes van en bewaar deze in een goed afgesloten blik. Zo kun je schuimpjes lang bewaren en gebruiken wanneer het uitkomt.

In deze desserts heb ik gebruik gemaakt van witte schuimpjes en salted karamel schuimpjes. Welke schuimpjes je gebruikt maakt niet zo veel uit het kan bij deze desserts beide.

Bij 2 van de 3 desserts maakte ik een salted karamel, deze kun je ook vooraf maken en is houdbaar in de koelkast. Doe je deze in kleine potjes en sluit je deze heet af dan is de karamel maanden houdbaar.

Drie desserts van schuimpjes

Koffieroom met salted karamelschuim, karamel en macadamia noten

  • 200 gram koude slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 3-5 gram koffiepoeder naar smaak
  • schuimpjes
  • handje gezouten macadamia noten
  • 4 eetlepels salted karamel

Klop de slagroom met de koffiepoeder en de suiker stevig. Schep 2 royale lepels van de koffiemousse op ieder bord. Verkruimel per bord een schuimpje en hak een paar macadamia noten klein en strooi deze erbij. Roer de koude karamel goed door en verdeel per bord 1 lepel over de mousse en de kruimels. Zet er 3 schuimpjes bij ter decoratie.

Desserts van schuimpjes

Nagerechten van schuimpjes

Dessert met banaan en pinda’s

  • 200 ml koude slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 3-5 gram koffiepoeder [optioneel]
  • schuimpjes
  • 1 banaan
  • salted karamel [optioneel]
  • handje pinda’s naar smaak

Verkruimel wat schuimpjes en verdeel deze over 4 glaasjes. Klop de slagroom met de suiker en eventueel de koffiepoeder.  Schil de banaan en snij deze in plakjes, hou 4 plakjes apart voor de afwerking. Snij de pinda’s kleiner en strooi er een paar over de banaan. Verdeel een beetje karamel over de banaan en de pinda’s. Verdeel de geslagen room over de glaasjes en decoreer met wat schuimpjes, een plakje banaan en eventueel een beetje koffiepoeder.

Mokka Semifreddo

  • 200 gram koude slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 3-5 gram koffiepoeder naar smaak
  • 100 gram schuimpjes

Klop de slagroom met de koffiepoeder en de suiker stevig. Houd een paar schuimpjes achter voor de decoratie en breek de rest van de schuimpjes grof. Schep de schuimpjes door de mokkaroom . Verdeel de massa over 4 glazen en decoreer met de achtergehouden schuim. Zet de desserts ongeveer 2 uur in de vriezer. Haal ze een kwartiertje voordat ze gegeten worden uit de vriezer.

De kleine witte schuimpjes zijn gemaakt van Hollands schuim

Toetjes van schuimpjes

Tafel lekker!


Meer over vergelijkbare onderwerpen
banaanbananeneierennagerechtennoten

Koken van het seizoen



Je las: Drie desserts van schuimpjes; Gooi je overtollige eiwitten niet meer weg!

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Je kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*