Dessertsoepje van Aalbessen. Ik heb in mijn tuin 2 grote struiken die momenteel vol hangen met aalbessen. Elke dag komen er een heleboel vogels zich tegoed doen aan mijn bessen. En alhoewel ik die vogels best wat gun wil ik zelf natuurlijk ook mijn deel.
Daarom heb ik dit lekkere “soepje” gemaakt en het was verrassend lekker. De hoeveelheden zijn voor +/- 10 personen. Je kunt het makkelijk een paar dagen goed houden in de koelkast. Maar je kunt natuurlijk ook heel goed een gedeelte invriezen.
Dessertsoepje van Aalbessen
Ris de bessen van de trosjes en was ze. Houd een paar mooie trosjes achter voor de garnering.
Doe alle ingrediënten (behalve de custard) in een pan en breng het geheel aan de kook. Laat alles 10 minuten zachtjes doorkoken. Doe een beetje water in een kopje en los daarin een eetlepel custard op (goed roeren). Giet onder goed roeren het papje bij het soepje en blijf goed doorroeren. Neem de pan van het vuur en laat het soepje goed afkoelen (4 uur in de koelkast)
Serveren:
Serveer het soepje met een schep mascarpone of een bol roomijs. Leg er een trosje achtergehouden bessen op als garnering, maak het geheel af met een paar blaadjes munt.