Advokaat met amaretto: Zo maak je van een gewone huisgemaakte advokaat een wel hele speciale versie met Amaretto. Lekker en leuk om kado te geven.
Spelen met smaken
Zelf advokaat maken heeft als grote voordeel dat je deze met elke gewenste likeur kunt maken. Hier is nu gekozen voor amaretto, maar je zou ook voor likeur 43, Franchelico of Grand marnier kunnen kiezen. Houdt wel rekening met de kleur want neem je bijvoorbeeld een bessenlikeur dan veranderd de kleur van je advokaat wat er minder smakelijk uitziet. Een oplossing kan zijn om er kleurstof aan toe te voegen, maar dat is een keuze.
Maak ook eens advokaat met likeur 43
Met koekjes, of in gebak en desserts
Amaretto is een heerlijke combinatie met de romigheid van de advokaat. Serveer er biscotti of amaretti koekjes bij en het feest is compleet. Je kunt deze ook net als een gewone advocaat heel goed verwerken in gebak of nagerechten.
De houdbaarheid van deze advokaat is iets korter. Amaretto bevat namelijk minder alcohol dan de vodka of jenever waar je normaliter advokaat mee maakt. Maak het dus vers of bewaar gekoeld in gesteriliseerde potjes tot maximaal 2 weken.
Advokaat (of advocaat) ouderwets? Echt niet!
Advokaat is niet alleen lekker in een glaasje met wat slagroom. Ook in nagerechten en gebak steelt deze eierlikeur de show!
Eieren
Oh wat kun je veel met eieren! Verse scharreleieren van de boer zijn een must have in je voorraadkast. Ontdek hier recepten met eieren.
Advokaat met Amaretto
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 10 eidooiers
- 100 gram suiker
- mespuntje zout
- 150 ml amaretto
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je advokaat met amaretto:
Meng de eidooiers met de suiker en een klein beetje zout en voeg de amaretto toe, verwarm alles al roerende au bain-marie tot 63 graden. Hier zie je hoe. Verdeel de advokaat over schone potjes en serveer en bewaar de advokaat met amaretto koel. Deze advokaat is maximaal 2 weken te bewaren in de koelkast.
Tafel lekker !!