• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, augustus 15, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Drankjes

Café Parisienne: Verwarmende koffie met sinaasappel

door Redactie
in Drankjes
0
0
Café Parisienne

Café Parisienne: Verwarmende koffie met sinaasappel – Na de maaltijd, als het dessert wat gezakt is, is het heerlijk om af te sluiten met een warm kopje thee of koffie. Afterdinner koffies zijn ideaal voor dit moment. Het combineert een borreltje met een kop koffie. Voeg daar wat suiker en slagroom aan toe en Voila! Je heb een warme afsluiter van je diner. Café Parisienne word ook wel French coffee genoemd. En daar zijn nogal wat variaties op met verschillende soorten cognac. Maar ik geef jullie het recept zoals ik hem tijdens mijn opleiding heb geleerd. Met Grand Marnier.

Grand Marnier; de likeur.

Het is een Franse likeur gemaakt op basis van cognac met essence van sinaasappel. Deze likeur werd voor het eerst gemaakt door Alexandre Marnier-Lapostolle in hun familiebedrijf.  De naam Grand Marnier werd bedacht door een Parijse hotellier.  Mijn fantasie verteld mij dat waarschijnlijk daar de naam Café Parisienne vandaan is gekomen. Maar dat is helaas niet terug te vinden.

Er zijn tegenwoordig verschillende soorten Grand Marnier. De bekendste is de Red Label. Dit is de standaard. De Yellow Label heeft de laagste kwaliteit en word van graanjenever gemaakt i.p.v. cognac. Deze gebruik je vooral voor cocktails en flamberen. En dan zijn er nog een aantal verfijnde Grand Marniers gemaakt van hoge kwaliteit cognac van soms wel decennia oud.

sinaasappel - citrus - recept - recepten

Sinaasappel; Dat is meer dan alleen een glaasje versgeperst sap

Gebruik die sinaasappel mensen! Je kunt er echt zoveel mee. In marinades, zelfgemaakte limonade of diverse soorten gebak.

Café Parisienne

Café Parisienne

We gaan aan de slag om deze verwarmende koffie zelf te maken. Het is erg gemakkelijk om te maken. Maak je maar 1 of 2 Café Parisienne dan is mijn tip om een mini-flesje te kopen. Hieronder het recept voor 1 glas.

  • 1 kop sterke koffie á 150 ml.
  • 20 cl. Grand Marnier Red Label
  • 80 ml slagroom
  • Tl. kandijsuiker of rietsuiker

Klop als eerste de slagroom tot yoghurtdikte. Verwarm het glas met heet water zodat je koffie minder snel afkoelt. Doe de suiker bij de koffie en roer deze door tot de suiker is opgelost. Voeg de likeur toe. Als laatste doe je de slagroom erbij. Ongeveer 3 el. maar je kunt het naar smaak aanpassen.

Tafel Lekker na!

Tags: FruitKoffie
DeelPin6Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Watermeloen limonade; Huisgemaakt en verkoelend.
Drankjes

Watermeloen limonade; Huisgemaakt en verkoelend.

Water met komkommer, munt en gember
Drankjes

Water met komkommer munt en gember

Perzik abrikoos smoothie
Drankjes

Perzik abrikoos smoothie

IJsthee zelf maken
Drankjes

IJsthee maak je zelf! 2 verschillende recepturen

Scroppino met Luxardo Limoncello
Drankjes

Scroppino met limoncello

ijsthee met nectarine
Drankjes

IJsthee met nectarine

zelf limonade maken
Drankjes

Zelf limonade maken

advokaat met amaretto
Drankjes

Advokaat met amaretto; Ook leuk om kado te geven

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

aardbei milkshake
Specials

Milkshake zelf maken in vier varianten

Milkshakes, vier het zonnetje uitbundig. Zelf milkshake maken is niet zo moeilijk. Bekijk hier een aantal heerlijke zomerse voorbeelden.

Check het recept of lees de info
Kip

Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten

Broccoli uit de wok op 3 manieren

Broccoli uit de wok op 3 manieren

Krieltjes op een stokje

Krieltjes op een stokje

Recept in de picture

pilav van pasta
Pastagerechten

Pilav van pasta (‘vogeltongetjes’) met kip en veel groenten

Pilav is meestal met rijst, maar deze pilav van pasta is wel heel bijzonder. Dankzij de kleine 'vogeltongpasta' lijkt hij ook nog eens op echte pilav.

Check het recept of lees de info
Salade met venkel, appel en blauwe kaas

Salade met venkel, appel en blauwe kaas

Hummus van bietjes met geitenkaas

Hummus van bietjes met geitenkaas

Handige kooktips

Tong bakken doe je zo
Kookschool

Tong bakken doe je zo

Vind je verse tong bakken lastig? Weet je niet goed waar te beginnen? Met deze stap voor stap handleiding en foto's helpen we je op weg.

Check het recept of lees de info
Gruyère

Gruyère; die andere beroemde Zwitserse kaas

Kruidenolie zelf maken

Kruidenolie maken we zelf van verse kruiden

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Huzarensalade; zelfgemaakt véél lekkerder!
  • Agnes de Groene op Huzarensalade; zelfgemaakt véél lekkerder!
  • Redactie op Varkenshaas; een mals stukje varkensvlees
  • Redactie op Runderbouillon; Zelfgemaakt écht het lekkerst
  • Djorgio op Varkenshaas; een mals stukje varkensvlees
  • Kris op Runderbouillon; Zelfgemaakt écht het lekkerst
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Pieters Linda op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen