Heerlijke verse Sangria, een lekker Spaans drankje. Je kan ook een fles kopen in een supermarkt, maar zelfgemaakte is veel lekkerder. Het is 10 minuten werk. Sangria is fris en is wijn gemengd met citrus en zomerfruit. Je kan er eindeloos mee variëren. Doe het ook eens met droge witte wijn. Dan heb je twee verschillende kleuren. Staat leuk op tafel.
- 1 fles goede droge Spaanse wijn
- 1 limoen
- 1 citroen
- 1 sinaasappel
- 1 kopje verse frambozen
- ½ kopje verse aardbeien
- ½ kopje suiker
- 300 ml ginger ale (of sprite)
- IJsklontjes
Koop een goede droge Spaanse rode wijn. Lekker is een goede vol rode Tempranillo. Deze wijn heeft smaak omdat hij op hout is gerijpt en is krachtig. Schil de limoen, de citroen en de sinaasappel. Verwijder resten en pitten. Die dan het citrusfruit in een blender met de aardbeien en de frambozen, suiker en ginger ale. Blend alles door elkaar totdat het glad is. Maak dan van deze pap ijsblokken in de vriezer. Laat 2 uur vriezen, doe de wijn in een kan en doe de bevroren blokken fruit erbij en laat even staan. Zo is hij gelijk lekker koel. Doe eventueel extra zomerfruit en citrusfruit, in partjes in de kan. Op deze manier is de presentatie een stuk leuker. Deze verhoudingen kloppen perfect. Je kan ook een dubbele hoeveelheid nemen en dat is dan voldoende voor twee liter verse Sangria. Ik koos (op advies van een barman) ooit voor Ginger Ale omdat het wat gember heeft. Een vleugje gember geeft iets meer dimensie aan de smaak. Normaal gebruikt met Sprite, maar met Ginger Ale is je drankje veel lekkerder. Voeg extra ijsklontjes toe en serveer koel.
Sinaasappel; Dat is meer dan alleen een glaasje versgeperst sap
Gebruik die sinaasappel mensen! Je kunt er echt zoveel mee. In marinades, zelfgemaakte limonade of diverse soorten gebak.