IJsthee met nectarine: Ben je liefhebber van ijsthee dan moet je deze ijsthee met nectarine echt eens maken. De perfecte dorstlessen met de smaak van thee en echte nectarine. Geen kunstmatige smaakjes, maar puur fruit.
Alle smaken in de siroop
Om de smaak van de nectarine in de ijsthee te krijgen moeten we gebruikmaken van de techniek infuseren wat eigenlijk niets anders is dan laten intrekken van smaakstof in een vloeistof. Klink heel ingewikkeld, maar dat is het niet altijd. Denk maar aan thee of koffie zetten dat is ook smaak aan water geven.
Deze siroop heeft zoveel smaak, je kunt hem ook met water in plaats van thee maken dan heb je heerlijke limonade met een echte vruchtensmaak.
Hoe doen we dat nu met nectarine want dat is een vrucht, geen poeder of blaadjes. We maken een suikerstroop en daar doen we in schijfjes gesneden nectarine in. Dit brengen we zachtjes aan de kook en laten het daarna met de deksel op de pan een paar uur staan. Je ziet dat de siroop een prachtige kleur heeft gekregen en heerlijk ruikt. De nectarines hebben veel van hun smaak afgegeven. Schrik niet van de hoeveelheid suiker in de siroop voor de ijsthee met nectarine, er komt nog bijna 1.5 liter thee bij. Dit is in verhouding minder dan de meeste gebruikelijke limonadesiropen. En je mag en kan er altijd nog meer thee of water bij doen. En vergeet de hoeveelheid water van de smeltende ijsklontjes niet.
De smaak te pakken? Maak dan ook zelf limonadesiropen of ijsthee op een andere manier
We gooien niks weg
Gooi die schijfjes nectarine die hebben staan trekken in de siroop niet weg. Ze zijn erg lekker in de yoghurt of vla of zelfs bij een blokje kaas. Deze zijn nu gekonfijt. Zo heb je maar liefst 2 technieken bij deze ijsthee met nectarine gebruikt zonder dat het je moeite kostte.
IJsthee met nectarine in beslagen glazen
Als je ijsthee drinkt moet deze zo koud zijn dat de glazen ervan beslaan. Dat is echt het lekkerst. Maak daarom al een dag vooraf de siroop en thee die je eventueel later nog verdunt met meer water. Lauwe ijsthee is geen ijsthee. Handig is een grote glazen karaf met een rooster in de dop zodat in de karaf lekker veel ijs en schijfjes nectarine kunnen zonder dat deze met een hoop geknoei in je glas vallen. Doe liever voor je de ijsthee met nectarine inschenkt een paar blokjes ijs in en een schijfje nectarine in de glazen. Je glas ijsthee ziet er dan gelijk een stuk feestelijker uit.
Als je ijsthee drinkt moet deze zo koud zijn dat de glazen ervan beslaan. Dat is echt het lekkerst.
Perzik en Nectarine – veelzijdige zomerse vruchten
Het verschil tussen perzik en nectarine. Waar komen ze vandaan, hoe koop je de beste exemplaren en nog meer tips.
IJsthee met nectarine
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 nectarines
- 3 zakjes (zwarte) thee
- 200 gram suiker
- ijsklontjes
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je ijsthee met nectarine:
Doe de suiker met 250 ml water in een pannetje en breng aan de kook. Snijdt ondertussen 3 nectarines in schijfjes. Doe de nectarine in de suikerstroop en breng alles samen aan de kook. Zet het vuur laag en laat 2 minuten zachtjes doorkoken. Doe de deksel op de pan en zet het vuur uit. Laat zo minimaal uur staan zodat de smaken goed in kunnen trekken. Zeef de nectarine schijfjes uit de siroop.
Breng een halve liter water aan de kook. Schenk deze in een hittebestendige kan of kom en laat hierin de thee 5 minuten trekken. Haal de zakjes eruit anders wordt de thee bitter. Laat afkoelen.
Doe de thee en de siroop bij elkaar en voeg 750 ml tot 1 liter water toe. Proef tussendoor voor de gewenste sterkte, je kunt er nog altijd water bij doen en de ijsklontjes geven ook nog water. Zet de ijsthee met nectarine liefst een hele nacht in de koelkast. Tip: Gebruik hier grote lege frisdrankflessen voor.
Schud de ijsthee met nectarine in een grote kan met lekker veel ijsblokjes en schijfjes nectarine. Snijd ook nog extra schijfjes voor in de glazen. Serveer de ijsthee met nectarine ijs- en ijskoud.
Tafel lekker !!