• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, november 29, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Drankjes

Scroppino met limoncello

Een fris zomers drankje voor tussendoor, maar ook zalig als nagerecht.

door Connie Derks
in Drankjes
1
0
Scroppino met Luxardo Limoncello

Scroppino met limoncello Scroppino is een drankje wat bij een meergangendiner vaak als een gang tussendoor wordt gegeven. Het is een spoom, deze heeft als functie de smaken te neutraliseren. Ook de bubbels hebben een functie, deze zorgen ervoor dat je eten beter zakt. Er zijn verschillende recepten voor scroppino en zoals zo vaak beweert iedereen de originele te hebben. Maar origineel of niet deze versie is erg lekker!

IJs- en ijskoud

Zorg ervoor dat de ingrediënten voor de scroppino ijskoud zijn. Prosecco uit de koelkast, ijs en limoncello uit de diepvries en ja ook de glazen mogen een half uurtje in de diepvries. Doordat alles ijskoud is blijft de scroppino ook mooi dik wat het extra lekker maakt.

Tussendoor maar ook na erg lekker

Dit drankje is natuurlijk ook erg lekker als nagerecht. Serveer het dan in een wijd glas en verdeel er dan heerlijk vers zomerfruit zoals aardbei, framboos, braam en bosbes overheen. Een zalig nagerecht dat veel minder zwaar is dan de choco-bommetjes en de ijscoupes.

limoen

Limoen, Ontdek de sprankelende kracht van limoen!

De limoen wordt minder gebruikt dan zijn collega citrusvruchten de citroen en de sinaasappel. Ontdek de sprankelende kracht van limoen!

Scroppino met limoncello

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 120 ml limoncello
  • 400 gram citroen-sorbetijs
  • 200 ml prosecco
  • 4 takjes citroenmelisse
  • 4 schijfjes limoen

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je scroppino met limoncello:

Leg je limoncello minimaal een uur vooraf in de diepvries, de glazen mogen ook al in de diepvries zodat deze ook goed koud worden. Spoel de citroenmelisse af en haal er de onderste blaadjes af. Leg de takjes op een bordje in de koelkast. Doe de limoncello, het ijs en de losse blaadjes citroenmelisse in een blenderbeker en giet er de prosecco bij. Blender alles tot een dikke gladde massa. Verdeel de scroppino over de ijskoude glazen en decoreer met de takjes citroenmelisse en een schijfje limoen. Geef er eventueel rietjes bij.

Heb je geen blender? Een staafmixer of een gewone mixer kan ook. Laat het ijs dan even 10 minuten op temperatuur komen om alles beter te kunnen mengen. Neem een hoge kom en voeg de prosecco samen met de fijngehakte losse blaadjes op het laatst toe.

Tafel lekker !!

DeelPin82TweetVerstuurVerstuur

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Mocktail van cranberry's
Drankjes

Mocktail van cranberry’s met sinaasappel en kaneel

Sinaasappelsiroop
Drankjes

Sinaasappelsiroop; voor meerdere doeleinden

Watermeloen limonade; Huisgemaakt en verkoelend.
Drankjes

Watermeloen limonade; Huisgemaakt en verkoelend.

Water met komkommer, munt en gember
Drankjes

Water met komkommer munt en gember

Perzik abrikoos smoothie
Drankjes

Perzik abrikoos smoothie

IJsthee zelf maken
Drankjes

IJsthee maak je zelf! 2 verschillende recepturen

ijsthee met nectarine
Drankjes

IJsthee met nectarine

Aardbei mocktail mojito style
Drankjes

Een feestelijke aardbei mocktail in de stijl van een mojito

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Stoofperen
Specials

Stoofperen; De heerlijke smaak van herfst en winter

Tien recepten met stoofperen in de hoofdrol. Van pure nostalgie tot modernere varianten. Heb jij al eens een koek gevuld met stoofperen? Ontdek het hier.

Check het recept of lees de info
Recepten met garnalen

Recepten met garnalen; een feestje op je bord!

Oesters

Oesters; een feestelijk hapje!

slagroom

Slagroom

Recept in de picture

Worstenbrood om te delen
Hartig

Worstenbrood om te delen

Van een worstenbrood om te delen kun je lekker veel plakken snijden. Met dit xxl saucijzenbroodje maak je gegarandeerd vrienden.

Check het recept of lees de info
Romig dessert met peer en mascarpone

Romig dessert met peer en mascarpone

Kip Korma

Kip Korma; uit de Indiase keuken

Handige kooktips

Decoreren met zoetzure groenten
Kookschool

Decoreren met zoetzure groenten

Maak de leukste en lekkerste decoraties met bijna geen moeite. Decoreren met zoetzure groenten geeft je gerecht net dat beetje extra.

Check het recept of lees de info
Soorten gedroogde erwten

Soorten gedroogde erwten; het overzicht

paneermeel

Paneermeel zelf maken; heel makkelijk!

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Liesbeth op Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst
  • Willy Holmes-Spoelder op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Ossenstaartsoep
  • Eric Hoyer op Ossenstaartsoep
  • Connie Derks op Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak
  • Elise de Haan op Garnalenmousse in een glaasje
  • letta de Jong op Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak
  • Catharina op Garnalenmousse in een glaasje
  • Elise de Haan op Hollandse borrelplank; een feestje!
  • Vera van Geresteijn op Hollandse borrelplank; een feestje!

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen