Scroppino met limoncello Scroppino is een drankje wat bij een meergangendiner vaak als een gang tussendoor wordt gegeven. Het is een spoom, deze heeft als functie de smaken te neutraliseren. Ook de bubbels hebben een functie, deze zorgen ervoor dat je eten beter zakt. Er zijn verschillende recepten voor scroppino en zoals zo vaak beweert iedereen de originele te hebben. Maar origineel of niet deze versie is erg lekker!
IJs- en ijskoud
Zorg ervoor dat de ingrediënten voor de scroppino ijskoud zijn. Prosecco uit de koelkast, ijs en limoncello uit de diepvries en ja ook de glazen mogen een half uurtje in de diepvries. Doordat alles ijskoud is blijft de scroppino ook mooi dik wat het extra lekker maakt.
Tussendoor maar ook na erg lekker
Dit drankje is natuurlijk ook erg lekker als nagerecht. Serveer het dan in een wijd glas en verdeel er dan heerlijk vers zomerfruit zoals aardbei, framboos, braam en bosbes overheen. Een zalig nagerecht dat veel minder zwaar is dan de choco-bommetjes en de ijscoupes.
Limoen, Ontdek de sprankelende kracht van limoen!
De limoen wordt minder gebruikt dan zijn collega citrusvruchten de citroen en de sinaasappel. Ontdek de sprankelende kracht van limoen!
Scroppino met limoncello
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 120 ml limoncello
- 400 gram citroen-sorbetijs
- 200 ml prosecco
- 4 takjes citroenmelisse
- 4 schijfjes limoen
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je scroppino met limoncello:
Leg je limoncello minimaal een uur vooraf in de diepvries, de glazen mogen ook al in de diepvries zodat deze ook goed koud worden. Spoel de citroenmelisse af en haal er de onderste blaadjes af. Leg de takjes op een bordje in de koelkast. Doe de limoncello, het ijs en de losse blaadjes citroenmelisse in een blenderbeker en giet er de prosecco bij. Blender alles tot een dikke gladde massa. Verdeel de scroppino over de ijskoude glazen en decoreer met de takjes citroenmelisse en een schijfje limoen. Geef er eventueel rietjes bij.
Heb je geen blender? Een staafmixer of een gewone mixer kan ook. Laat het ijs dan even 10 minuten op temperatuur komen om alles beter te kunnen mengen. Neem een hoge kom en voeg de prosecco samen met de fijngehakte losse blaadjes op het laatst toe.
Tafel lekker !!