Sinaasappelsiroop; voor meerdere doeleinden – Je houdt ervan of je vindt het vreselijk, deze siroop is gemaakt van verse sinaasappels. Niet van alleen sap maar van de hele sinaasappel. Daardoor heeft hij een licht bittertje wat we kennen van de Engelse sinaasappelmarmelade. Echt siroop voor volwassenen dus.
Wat doe je met siroop?
Deze siroop is heerlijk in een glaasje prosecco, wil je liever geen alcohol drinken meng deze siroop dan eens met wat koolzuurhoudend mineraalwater voor een feestelijk drankje. Ook gewoon in een glas water als “ranja” is deze siroop lekker. Bak eens een cake en giet er wat van deze siroop over als deze nog warm is. De siroop trekt er dan in en geeft de cake een heerlijke sinaasappelsmaak. Doe hem eens door de yoghurt of vla of maak er een vlaflip mee.
Hoe maak je een siroop?
In een siroop zit suiker daar kom je niet onderuit. Deze suiker is nodig voor de houdbaarheid en de smaak. Maar behalve suiker zitten er ook sinaasappels in deze siroop en dat is bij de meeste siropen niet het geval. Door het gebruik van verse en hele sinaasappels heb je meer smaak en dus minder suiker per glas.
Deze sinaasappelsiroop wordt gemaakt van hele sinaasappels. Vaak hebben sinaasappels een waslaagje, dit moet eerst verwijderd worden. Dit doe je door ze even in warm water met een eetlepel backingsoda te leggen. Was en spoel ze daarna af en ze zijn klaar voor gebruik.
Sinaasappel; Dat is meer dan alleen een glaasje versgeperst sap
Gebruik die sinaasappel mensen! Je kunt er echt zoveel mee. In marinades, zelfgemaakte limonade of diverse soorten gebak.
Sinaasappelsiroop
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram sinaasappel
- 500 gram suiker
- 750 gram water
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je sinaasappelsiroop:
Halveer de schoongemaakte sinaasappels en maal ze fijn in een keukenmachine. Heb je deze niet snijd dan alles met een mes fijn. Zet de pulp op met het water en laat dit een half uurtje zachtjes doorkoken. Doe de pulp door een zeef en vang het sap op in een pan. Voeg er de suiker aan toe en laat dit 5 minuten goed doorkoken. Schud de sinaasappelsiroop in schone flessen. De siroop is in de koeling ongeveer een maand houdbaar.
Tafel lekker !!